Žene Jazida trampe kao roblje, posebna cena za plavooke

0

Ovde potpis

Džihadisti zarobljene žene tretiraju kao roblje, što je se vidi i na snimku koji se pojavio na Jutjubu. U njemu nekoliko boraca IS raspravlja o kupovini robinje kao da je reč o domaćoj životinji, a ne ljudskom biću.

 

"Danas je pijačni dan za robove", čuje se glas muškarca na početku filma. "Danas je dan za robove i mi treba da dobijemo svoj deo", odgovara mu drugi. "Gde je moja jazidska devojka?", pita jedan džihadista dok se smeje u kameru.

 

Potom se javlja potencijalni prodavac koji kaže da ima jednu robinju viška. Kreće cenkanje. Kupac nudi od 3 do 5 novčanica i oružje za trampu. "Cena je drugačija ako ima plave oči", kaže jedan na šta prodavac odgovara: "Prodaću je za jedan glok pištolj". "Ako ima 15 godina, moraću da proverim njene zube", javlja se treći.

 

Al Aan TV, televizija koja je video sa prevodom na engleski objavila i na Jutjubu, tvrdi da je film snimljen u Mosulu, najvećem iračkom gradu posle Bagdada, koji su sunitski džihadisti zauzeli u junu.

 

Pripadnici Islamske države Jazide smatraju otpadnicima i poštovaocima đavola. U poslednjem broju zvaničnog magazina te terorističke grupe, koji služi kao propagandno glasilo za regrutaciju novih članova, objavljeno je da su zarobljene žene i deca podeljeni među borcima "prema šerijatskom zakonu".

 

Džihadisti sa takvim "poklonima" kasnije mogu da rade šta žele, a veruje se da se na hiljade žena i devojaka nalazi u bordelima širom teritorije pod kontrolom Islamske države gde su primorane na seksualno ropstvo.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here