Ženskim očima

0

Ko bi, a da nije Filip Višnjić, mogao da im zameri što su se uključili u mašineriju rangiranja najlepšeg? Pa ni radikalske narikače, ako će da budu iskrene, ne mogu poreći da bi to bilo agitovanje sa pokrićem. Šta, da nije možda Šešelj lepši?

 

Ovako, pored malodušnih stranačkih pristalica koji su sigurno ljubomorni na bivšeg vaterpolistu, Boris Tadić gleda u leđa jednom suvonjavom, metar i žilet visokom Putinu (18) kojem po fizičkog izgledu više pristaje da prodaje krompir na Kalenić pijaci, nego da vodi najveću državu sveta. Pa, i na Kaleniću bi loše prošao. Pored onih plećatih, crvenih Ariljaca, teško da bi ga neka gospođa s Vračara u najboljim godinama odmeravala. Onako, ispod oka. Što se vidi u letu, između brojanja novca i odmeravanja povrća, videlo se. Nema tu bolje robe ispod tezge.

Ili žgoljavi i klempavi Obama kojeg su neznani kriterijumi plasirali na visoko 15 mesto. Nije bilo dovoljno što je Nobela dobio na "majke mi", već ga sada guraju i na ovu listu. Jeste preplanuo ali nije Denzel Washington.

Boris je rangiran i iza ćelavog i tvrde face baš kao što mu je i režim, predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka! Ej, ljudi, pa ne bira se najtvrđi u svom ataru, već najlepši!

Boli, i te kako boli kada se na desetom mestu nađe jedan Bamir Topi, predsednik Albanije. Dobro je da tvorci liste nisu pobornici kosovske nezavisnosti, jer bi sigurno i Tači trčao ovu trku u prvom timu. Pa zar su nas i na ovom terenu Albanci potukli. Oni što još uvek pretražuju od kojih predaka vuku jake vilične kosti i ćubu na potiljku. Da l’ od Ilira ili što ih majka nije okretala na stranu?

Ako se izuzmu prve tri pozicije (Julija Timošenko – Ukrajina, Jens Stoltenberg – Norvešak i kralj Butana Džigme Hesar Namgdžel Vangčuk) sve ostalo je diskutabilno. Očito da je politička korektnost i ovde zaživela, pa su u prvih deset zastupljeni lideri iz svih krajeva planete i svih rasa. Ima evropskih plavušana svetlih očiju kojima ni Hitler ne bi zamerio na manjku arijevskih gena, azijatskih kosookih monarha, afričkih mužjaka i strastvenih latinoamerikanaca, lako zamislivih u tango pokretu.

Istini za volju, nejasno je kako je obavljeno sporno glasanje. Da li ga je uopšte bilo ili se grupa dokonih saradnika sajta okupila i svojim ličnim osećajem za estetiku i seksipil rangirala 172 aktuelna državnika planete, pa se sada šegače sa svima nama i na pitanje u kojoj su zemlji locirani (što bi naravno štošta objasnilo), šeretski odgovaraju – u vašem podrumu.

Moralo je to bolje. Mnogo bolje. Bar kada se radi o fizičkom izgledu i prvom utisku nema tu mnogo posla za predsednikov marketinški tim. Šaper, Krstić i ekipa mogla je za ovu listu da izdejstvuje bolji rejting svog drugara iz kraja.

Da sam na Tadićevom mestu, već bih se zabrinula. Tako mu crnog čuperka.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here