Zimonjić: Želim titulu u Melburnu

0

Njegov partner, Danijel Nestor, već je trijumfovao u Melburnu 2002. godine, dok Zimonjić ima dve titule Otvorenog prvenstva Australije, ali u miks dublu. On je 2004. godine trijumfovao sa Elenom Bovinom, dok je 2008. uzeo titulu sa Kineskinjom Sun Tiantian.

 

Protivnici srpsko-kanadskom dublu u subotnjem finalu biće Amerikanci Bob i Majk Brajan, sa kojima su kako kažu izgradili veliko rivalstvo, a borba na vrhu ATP liste, ovih dana u Melburnu je imala epilog u ponovnom penjanju na prvo mesto Zimonjića i Nestora.

 

"Izuzetno će biti težak meč protiv braće Brajan. Radi se o dublu koji je možda najbolji svih vremena. Kao i svaki put u poslednje dve godine susretali smo se u finalima, mečevi su uvek bili izuzetno na visokom nivou. Da bi pobedili, moramo da igramo jako dobro i da iskoristimo šanse koje nam se ukažu i voleo bih da se pridružim Nestoru i braći Brajan, jer su oni već osvajali titulu na Australijen Openu, a jedino je meni ovo prvo finale muškog dubla", rekao je Zimonjić za "B92".

 

Srbin i Kanađanin imaju pozitivan skor protiv američkih blizanaca, jer u dosadašnjim međusobnim duelima vode rezultatom 8:3.

 

Meč finala dublova na programu je nakon noćas, finala ženskog finala singa u kojem se sastaju Serena Vilijams i Žastin Enan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here