Znam šta je igračima preko glave

0

Pod dirigentskom palicom novog selektora Dika Advokata reprezentacija Srbije održala je u utorak u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi prvi trening pred prijateljski meč sa Francuskom 7. septembra u Beogradu.
Selektor Srbije je sa svojim saradnicima prvi put, od kada je krajem jula stupio na novu dužnost, izašao na teren i radio sa igračima. Susret sa "trikolorima" poslužiće selektoru da pred početak kvalifikacija za EP u Francuskoj 2016. godine vidi na delu mogućnosti reprezentativaca.
Svi pozvani fudbaleri stavili su se holandskom stručnjaku na raspolaganje, tako da će on u narednih dana imati prilike da se bliže upozna sa njima. Kako je ranije saopštio Advokat će posle prvog iskustva sa potencijalnim reprezentativcima razmatrati i druge opcije, kako bi pod državnu zastavu okupio sve najbolje raspoložive snage.
Reprezentativci će u sportskom centru u Staroj Pazovi boraviti naredna tri dana. Posle toga fudbaleri i stručni štab će se preseliti u hotel Hajat Ridžensi, koji će do utakmice protiv Francuske biti baza našoj reprezentaciji. Svi treninzi, međutim, održavaće se u sportskom centru u Staroj Pazovi.
– Reprezentacija će trenirati u sportskom centru. To je divan ambijent, jer tamo imamo sjajne uslove za rad. Ali, iz iskustva znam da je igračima preko glave boravak u sličnim klupskim centrima. Zato sam želeo da im malo promenim ambijent, pa će do meča sa Francuskom deo vremena provesti u hotelu u centru Beograda – objasnio je Advokat svoj potez, koji odudara od dosadašnje prakse.
Srbija će starta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo imati 11. oktobra u Jerevanu protiv Jermenije. U našoj kvalifikacionoj grupi su još selekcije: Danske, Portugalije i Albanije. Francuska u našoj grupi igra van konkurencije, pošto će biti domaćin narednog prvenstva "Starog kontinenta".

 

Sve pod kontrolom
Svi reprezentativci su s lakoćom odradili prvi trening, koji je trajao sat i po. Advokat je sa svojim saradnicima radio raznovrsno i intenzivno. Fudbaleri su vežbali situacioni trening, kao i individualni rad sa loptom i šutom.
Pored Dika Advokata u stručnom štabu su Bert van Lingen i Željko Petrović.

Nasmejani čelnici na tribinama
Rukovodstvo "orlova" na čelu sa predsednikom Tomislavom Karadžićem očigledno je bilo zadovoljno atmosferom na prvom treningu, pa su se pored Toleta na tribinama slatko smejali i Zoran Laković, Milovan Đorić i Zvezdan Terzić, aktuelni v. d. generalnog sekretara Crvene zvezde.

Druženje sa mališanima
Po završetku treninga kratko druženje sa fudbalerima imali su najmlađi navijači Srbije, koji su prvi kupili pakete ulaznica za naredne tri utakmice naše reprezentacije – protiv Francuske, Albanije i Danske. Uz autograme mališani su imali priliku da popričaju i slikaju se sa zvezdama evropskim klubova.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here