Sa Advokatom možemo daleko

0

 

Prštalo na treningu: Stefan Mitrović (desno) u duelu sa Ljajićem, ishod prati Ignjovski
 

Beograđanin Stefan Mitrović je težim putem zakoračio na ozbiljnu fudbalsku scenu. Danas o njemu pričamo kao reprezentativcu Srbije, ali je malo onih koji su pre godinu dana znali mnogo o kvalitetima ovog defanzivca. U rodnom gradu nije dobio pravu šansu, u Srbiji ima 17 odigranih utakmica za Metalac iz Gornjeg Milanovca, a šira javnost je ovog momka upoznala tek prošle sezone kad je igrao sjajno u dresu Valjadolida, kao pozajmljen igrač lisabonske Benfike. Očigledno je te njegove partije gledao i novi selektor Srbije Dik Advokat, koji je Mitrovića uvrstio na širi spisak reprezentativaca.
U poslednjoj liniji srpske odbrane je velika konkurencija, ali na kvalitete i disciplinu Mitrovićeve igre vredi računati.
– Velika mi je čast poziv Advokata i mogućnost da branim boje Srbije – rekao je Mitrović u razgovoru za "Vesti". – Pokušaću da se nametnem, predstavim sebe u najboljem izdanju i pomognem ekipi koliko god mogu. Imamo odličnu ekipu, sa mnogo mladih novih igrača. Treba da slušamo selektora i verujem da ćemo ostvariti konačan cilj, a to je plasman na Evropsko prvenstvo.
Iza Mitrovića je jedno uspešno leto. Imao je dobre ponude, i na kraju je dres Valjadolida zamenio Frajburgovim. Bundesliga je novi veliki izazov, igranje u zemlji svetskih šampiona iskorak u karijeri…
– Jako sam zadovoljan novom sredinom. Frajburg je odlično organizovan, a došao sam sa etiketom najvećeg pojačanja, jer su za moj transfer izdvojili najviše novca. Period prilagođavanja će možda biti malo duži, ali strpljivo čekam svoju šansu.
Mitrović je malo vremena trebalo da uporedi igranje u Španiji sa nemačkim aktuelnostima.

 

– Nemačka je u velikom naletu, sve ekipe su se pojačale, i utisak je da liga nikad nije bila jača. Drugačije je od Španije, sistem igre, ambijent… Sve ide u pozitivnom smislu, svakim danom sam sigurniji da je moj izbor ispravan.
Kakve su ambicije Frajburga?
– Kao i uvek, Frajburg želi plasman oko sredine tabele. Klub ima prepoznatljiv sistem dugi niz godina, forsiraju svoje mlade igrače, a trener forsira agresivan sistem sa mnogo trčanja… Prilagođavam se, smatram da mi dobro ide – poručio je uz osmeh Mitrović.
Stefan je samo razlog više da ove godine još više pratimo zbivanja u Bundesligi…

 

Druženje sa Srbima u Frajburgu
Stefan se vrlo brzo odomaći u Frajburgu. Prija mu "porodična atmosfera" u klubu, ali i činjenica da je u ovom gradu okružen i zemljacima.
– Nisam znao da ima dosta naših ljudi u Frajburgu – kaže Mitrović. – Mnogo su mi pomogli u startu, a u stalnom sam kontaktu sa njih troje-četvoro. Grad je mali, ali lep i sređen. Blizu su Švajcarska i Francuska, a i to mi odgovara, pošto imam familiju u Francuskoj.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here