ZOI: Rišovoj superkombinacija, Norvežani vladaju biatlonom

0

Nemačka skijašica Marija Riš osvojila je zlatnu medalju u superkombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru. Rišova je pobedila u vremenu dva minuta, devet sekundi i 14 stotinki. Ona je bila druga posle spusta, a u slalomu je ostvarila sedmo vreme.

 

Srebrnu medalju osvojila je Amerikanka Džulija Mankuzo, koja je za pobednicom kasnila 94 stotinke. Mankuzo je osvojila srebro i u spustu, koji je održan pre nekoliko dana. Treće mesto pripalo je šveđanki Anji Person, koja je za Nemicom imala zaostak od sekundu i pet stotinki.

 

Amerikanka Lindzi Von, koja je imala prednost posle spusta, izletela je sa staze tokom trke u slalomu.

 

Norvežani trijumfovali u obe konkurencije biatlona
Norveški takmičar Emil Hegle Svendsen osvojio je zlatnu medalju u bijatlonu na 20 kilometara na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru. Svendsen je pobedio s rezultatom 48 minuta, 22 sekunde i 50 stotinki.

Drugo mesto podelili su Norvežanin Ole Ajnar Bjorndalen i Belorus Sergej Novikov, koji su za pobednikom kasnili 9,5 sekundi.

Srpski takmičar Milanko Petrović osvojio je pretposlednje, 87. mesto sa više od 11 minuta zaostatka za pobednikom.

Norveška takmičarka Tora Berger osvojila je zlatnu medalju u biatlonu na 15 kilometara na Zimskim olimpijskih igrama u Vankuveru. Norvežanka je stigla prva na cilj s vremenom 40 minuta, 52 sekunde i 80 stotinki.

Srebrnu medalju osvojila je Kazahstanka Elena Krustaleva (41:13.50), dok je bronzu osvojila Beloruskinja Darija Domračeva (41.20.00).

Nizbit najbolja u brzom klizanju na 1000 m
Kanadska takmičarka Kristina Nezbit osvojila je zlatnu medalju u brzom klizanju na 1.000 metara na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru. Nezbit je pobedila s rezultatom minut, 16 sekundi i 56 stotinki.

Drugo mesto osvojila je Holanđanka Aneta Geritsen (1:16.58), dok je treća bila njena zemljakinja Lorin van Risen (1:16.72).

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here