ZOI: Slovaci slavili posle penala

0

Meč je posle 60 minuta završen bez pobednika, 1:1. Pošto nije bilo golova ni u dodatnih pet minuta, pobednika su odlučili penali. Slovaci su bili uspešniji i zasluženo su stigli do trijumfa.

 

Kanada je u drugom kolu grupe B savladala Švajcarsku rezultatom 3:2, dok su SAD sinoć ubedljivo nadigrale Norvešku rezultatom 6:1.

 

Danas će u grupi B igrati Češka i Letonija. U grupi C biće odigrana dva meča, a sastaće se Belorusija i Švedska, odnosno Finska i Nemačka.

 

Plušenko ostao bez zlata

Amerikanac Evan Lisaček osvojio je zlatnu medalju u umetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru. Lisaček je osvojio ukupno 257,67 bodova.

Drugo mesto pripalo je ruskom takmičaru Evgeniju Plušenku, koju je dobio 256,36 poena. Plušenko je bio vodeći posle kratkog programa, ali je zlatnu medalju izgubio u slobodnom programu. Treći je bio Japanac Daisuke Takahaši s 247,23 boda.

 

Australijska takmičarka Tora Brajt osvojila je zlatnu medalju u snoubordu u halfpajpu na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru.

 

Brajtova je bila najbolja posle dva nastupa na turniru u Vankuveru. Srebrna medalja pripala je Amerikanki Hani Teter, dok je treća bila njena zemljakinja Keli Klark.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here