Zorana Mihajlović da snosi odgovornost za životnu sredinu

0

U DS smatraju da je Zorana Mihajlović najodgovornija za loše ocene po pitanju životne sredine
 

DS je u saopštenju naveo da je indikativna izjava premijera Srbije Aleksandra Vučića koji je konstatovao deo izveštaja Evropske komisije u kom se navodi da u oblasti zaštite životne sredine Srbija u prethodnom periodu apsolutno ništa nije uradila.

 

"Ko je bio ministar zadužen za zaštitu životne sredine u prethodnom periodu i koja je njegova odgovornost? Na sve propuste kao i na činjenicu da se ministarka Mihajlović apsolutno nije bavila ovom oblasti, DS je reagovala nakon čega su usledile najgore optužbe i uvrede", navodi se u saopštenju.

 

Dodaje se da sada iste ocene iznose i predstavnici Evropske komisije i da javnost konačno treba da dobije odgovore, a ministarka Mihajlović "podnese izveštaj i snosi odgovornost".

 

"Aktivnosti ministarke Mihajlović u vezi sa pitanjima zaštite životne sredine su bile bazirane na političkom revanšizmu koji se ogledao kroz ukidanje akcije Očistimo Srbiju u kojoj je učestvovao veliki broj građana i preduzeća, u kojoj je povećano prikupljanje otpada od stanovništva, očišćeno oko 3.000 deponija, započeta izgradnja reciklažnih centara", navodi se u saopštenju.

 

Vučić je juče, nakon razgovora sa odlazećim predsednikom Evropske komisije Žozeom Manuelom Barozom, kazao da je u pojedinim oblastima veoma loše stanje kada je reč o usklađenosti sa evropskim standardima.

 

"Najgore stanje trenutno nam je u životnoj sredini. Tu valjda ništa, ama baš ništa, nemamo u skladu sa evropskim standardima. Tu kao da smo gađali sve naopačke", rekao je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here