Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su FMP rezultatom 110:71 (24:18, 29:11, 26:23, 31:19) u prvoj utakmici finalne serije Košarkaške lige Srbije.

Na taj način izabranici Dejana Radonjića poveli su sa 1-0 u seriji i u nedelju od 20.00 će imati priliku da odbrane titulu šampiona Srbije i kompletiraju tripl-krunu ove sezone, nakon pehara Kupa Radivoja Koraća i ABA lige.

Crveno-beli su po 30. put uzastopno savladali istog rivala, koji je još jednom bio potpuno bespomoćan.

Ovog puta nijednog sekunda nije bilo rezultatske neizvesnosti, pošto je Zvezda meč otvorila serijom 6:0, a prednjačio je na početku Ognjen Kuzmić koji je vrlo rano u prvoj četvrtini stigao do dvocifrenog učinka.

FMP je uzvratio i početkom druge deonice stigao do zaostatka od 24:22, a onda je usledila serija Zvezde od 15:0 i razlika je ekspresno otišla na +17.

FMP je igrao zonu 3-2, a Zvezda je nemilice rešetala koš gostiju kroz reket preko raspoloženih Kuzmića i Luke Mitrovića.

U završnici prvog poluvremena se razigrao i Eron Vajt, došavši do devet poena, a tačku na izvanredno poluvreme stavio je Ognjen Dobrić trojkom sa zvukom sirene za 53:29 i odlazak u svlačionicu.

FMP je u trećoj deonici uspeo da odgovori većom energijom i boljom efikasnošću u napadu, ali – Zvezda je uzvratila još boljom.

Ognjen Dobrić je pronašao ritam i nastavio u njemu da igra do kraja, pa je pogađao trojke koje su konstantno uvećavale razliku u korist crveno-belih.

Meč je prelomljen mnogo pre kraja, pa su u poslednjih nekoliko minuta obe ekipe spustile tempo i čekale kraj utakmice koja ni u jednom momentu nije izgledala kao finale nacionalnog šampionata.

Gostujući tim je u poslednjoj četvrtini bio izrazito nervozan toliko da su igrači FMP-a napravili čak tri nesportska faula.

Ono što može da brine Dejana Radonjića i njegov stručni štab jeste povreda Ostina Holinsa koji je u trećem kvartalu pao pravo na koleno i nije mogao samostalno da napusti parket.

Epitet najefikasnijeg pojedinca poneo je Danilo Tasić iz FMP-a sa 19 poena i sedam skokova, a u toj ekipi Nerandžić je imao 16 poena, a Radonjić 14.

U pobedničkom taboru istakao se Kuzmić sa 17 poena i sedam uhvaćenih lopti, Dobrić je ubacio 14, Nikola Ivanović 13 uz devet asistencija, a Branko Lazić i Luka Mitrović su imali po 11 poena.

Druga utakmica finalne serije biće odigrana u Železniku, u nedelju od 20.00.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here