Foto: MN Press
Košarkaši Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Efesa u Istanbulu rezultatom 84:83, u okviru 17. kola Evrolige.

Junak prvaka Evrope bio je Vasilije Micić, koji je na 0,9 sekundi do kraja pogodio oba slobodna bacanja.

Na 10 sekundi do kraja, Nikola Kalinić je propustio šansu da penalima obezbedi makar produžetak crveno-belima.

Ekipa Ergina Atamana je bolje započela meč i malo po malo se rezultatski odvajala od rivala.

Pored raspoloženog Plajsa, Buabua je svojih 10 poena postigao upravo u prvih 10 minuta susreta.

Ipak, u drugom kvartalu situacija se okrenula, Zvezda je pokazala reakciju i šuterski se probudila, a serijom 9:0 se i vratila u meč.

Branko Lazić je ispratio Nejta Voltersa, a nakon nekoliko egal minuta, crveno-beli su prvi put i poveli na ovoj utakmici, iskoristivši lošu partiju igrača sa klupe domaćih, koji su postigli samo dva poena i to sa linije slobodnih bacanja.

U finišu prvog poluvremena Zvezda je stekla i +5, da bi na pauzu između dva poluvremena odnela vođstvo od 46:43, evidentno unevši nemir u redove aktuelnog šampiona Evrope.

Nakon izjednačenih nekoliko uvodnih minuta drugog poluvremena, usledila je dobra sekvenca crveno-belih, na krilima Kalinića, Kuzmića i Lazića.

Stekli su gosti maksimalnih +9, ali onda stali, naročito u napadu, što je Efes iskoristio i pred poslednjih 10 minuta opet prišao na tri poena zaostatka.

Zvezda je odbijala napade Efesa, koji je pokušavao da stigne do preokreta, ali je Nikola Kalinić, uz veliku pomoć mladog Lazarevića, zahvaljujući trojkama, čuvao prednost svoje ekipe.

Efes je imao odgovor, preko Micića, koji je u nastakvu odigrao na visokom nivou i približio svoj tim na samo -1.

Na 15 sekundi do kraja susreta, Kalinić je pogodio, da bi nakon tajm-auta Atamana, isto učinio i Micić.

U sledećem napadu je Kalinić fauliran ali je oba puta bio neprecizan sa linije penala i Efes je krenuo po pobedu. Micić je krenuo u prodor fauliran je bio od strane Markovića na 0,9 sekundi do kraja, takav poklon nije ispustio i sa dva realizovana bacanja je odveo svoju ekipu do trijumfa dok crveno-belima ostaje veliki žal.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here