MN PRESS/Foto: Marko Metlas

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Zenita 76:80 posle produžetka, u meču 18. kola Evrolige.

Crveno-beli su sada na skoru 7-11, dok je Zenit na 12-6.

Junaci Zenita bili su upravo bivši košarkaši Crvene zvezde Bili Beron i Džordan Lojd.

Bili Beron je ubacio 25 poena (5/9 za tri), dok je Lojd upisao osam poena, svih osam u produžetku. Dvocifren je bio Džordan Miki sa 13 poena.

Kod Zvezde su se istakli Volters sa 21, Holins sa 15, Kalinić sa 13 i Luka Mitrović sa 11 poena.

Holins je odlično otvorio utakmicu i pogodio uz faul za prve poene na meču, a onda mu se pridružio i Nejt Volters svojim karakterističnim flouterima.

Amerikanac je zakucao za 18:10 i podigao Pionir na noge, posle čega je Ćavi Paskval tražio tajm-aut i pokušao da ugasi požar. To je i uspeo.

Kada je Bili Beron ušao u igru, napravio je pometnju u redovima Crvene zvezde i imao je pet asistencija za četiri minuta košarke u prvoj četvrtini.

Na sve to je i pogađao, pa je Zenit napravio seriju 11:2 i prvi put došao do prednosti.

Trojke su pogađali i Kulagin i Karašev, pa je serija Zenita bila 19:3 i prvu četvrtinu su završili sa vođstvom 29:21.

Stigao je odgovor Crvene zvezde na startu druge četvrtine i ponovo su u glavnim ulogama bili Holins i Volters, koji su bili dvocifreni već na startu druge četvrtine.

Zvezda se vratila u igru i sjajnom odbranom i pametnim potezima u napadu stigla je na poen zaostatka, a kada je Holins pogodio trojku za vođstvo na dva minuta do kraja prvog poluvremena, ponovo se upalila crvena lampica kod trenera Zenita.

Tražio je tajm-aut, uveo Berona, koji je sa dve trojke preokrenuo rezultat i na poluvremenu je bilo 44:42 za Zenit.

Beron je imao 14 poena sa tri postignute trojke, Holins 15 sa tri postignute trojke i Volters je upisao 13 u prvom poluvremenu.

Ognjen Kuzmić bio je pokretač Crvene zvezde u trećoj četvrtini.

Prvo je sjajnom blokadom zalepio za tablu Džordana Mikija, a onda pokušao da ga stavi na poster, međutim izvukao se Miki i napravio faul.

Kuzmić je pogodio dva bacanja, pa pogodio u narednom napadu uz faul i doneo vođstvo Zvezdi.

Trojkom je Kalinić odveo Zvezdu na +6, a Zenit nije mogao da dođe do koša, pa je prve poene u trećoj četvrtini postigao tek posle pet minuta igre.

Do kraja četvrtine su pogodili jedno bacanje i Beron je pogodio jednu trojku, pa su za 10 minuta košarke dali samo šest poena.

Odličnom odbranom i sigurnim napadom, Zvezda dobija treću četvrtinu 15:6 i u poslednju deonicu ulazi sa vođstvom 57:50.

Volters je igrao sjajno u četvrtoj četvrtini i Zvezda je održavala osetnu prednost, dok je na drugoj strani Bili Beron na svoju ruku održavao Zenit u igri.

Na četiri minuta do kraja bilo je +5 za Zvezdu, koja je izgubila oštrinu u napadu, dok je Zenit igrao sjajno u odbrani, što nije bio slučaj tokom većeg dela meča.

Na tri minuta do kraja, Zenit se preko Frenkampa, Berona i Pojtresa vraća u igru, serijom 9:2 i dolazi do izjednačenja.

Videli smo pravu dramu do kraja, koš za koš, a na 1:19 do kraja je Pojtres napravio nesportski faul nad Mitrovićem.

Mitrović je pogodio dva bacanja, ali je onda Volters promašio trojku. Trojku je promašio i Lojd, ofanzivni skok je uhvatio Pojtres i dodao do Lojda koji na 37 sekundi do kraja donosi izjednačenje.

Na kraju, Kalinić je promašio trojku po isteku napada, Lazić je uhvatio ofanzivni skok, a šut za pobedu imao je Volters, koji je promašio dugu dvojku i otišlo se u produžetak.

Džordan Lojd dominirao je u produžetku. Zvezda je povela trojkom Kalinića, ali je od tada u potpunosti stala i nije mogla da uradi ništa u napadu.

Nije bilo organizovanih akcija, uzimali su se šutevi na isteku napada i to ih je koštalo pobede.

Džordan Lojd je dvojkama i bacanjima doneo prednost Zenitu i na 25 sekundi do kraja imali su +5, pa povratka za Zvezdu nije bilo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here