EPA/Andrej Čukić
Nikola Kalinić

U zaostaloj utakmici 18. kola Evrolige Crvena zvezda je pobedila Fenerbahče 74:69.

Meč su obeležile brojne oscilacije na obe strane. I jedna i druga ekipa igrale su u serijama. Zvezda je prva krenula serijom 7-0, ali kada god bi napravila sličnu seriju, uvek bi usledio odgovor gostiju.

Najveću prednost crveno-beli su imali u drugoj četvrtini +10 – 31:21. Ali već do finiša drugog kvartala turski tim se primakao na -1. Ipak, Dobrić je trojkom u poslednjoj sekundi Zvezdu odveo na 41:37 na poluvreme.

S druge strane, Fenerbahče je došao najviše do četiri poena prednosti. Jasno je da se sve moralo odlučiti u finišu. A u njemu Zvezda je pokazala svoj najveći kvalitet ove sezone – odbranu. U poslednja dva minuta nije primila koš, a do pobede su je vodili u tim trenucima Nikola Kalinić koji je sa četiri poena doneo preokret – 72:69. Z

Zatim Dejan Radonjić, koji je posle sjajnog čelindža naterao sudije kod 70:69 da preokrenu odluku i daju Zvezdi loptu i Nejt Volters koji je 19 sekundi pre kraja pogodio za faktičku pobedu – 74:69.

Kod pobednika Nikola Kalinić bio je najefikasniji sa 11 poena, sjajnu rolu odigrao je Dejan Davidovac sa devet poena uz šest skokova i rampom pri rezultatu 72:69, a toliko poena je postigao i Ognjen Dobrić. Na drugoj strani Bartel je postigao 15 poena, a Marko Gudurić 14 uz tri skoka.

Narednu utakmicu Crvena zvezda igra protiv Baskonije u četvrtak ponovo u Beogradu.

Sa turskom ekipom u Beograd su stigli i trener Aleksandar Đorđević i Marko Gudurić.

Iako je praksa među navijačima da bivše igrače ili trenere najvećeg rivalskog kluba dočekuju zvižducima, sada smo videli nešto potpuno drugačije.

Tokom ulaska u halu predstavljanja timova, kao što je bilo i očekivano, Marko Gudurić je dobio aplauz kao bivši košarkaš Crvene zvezde, ali je isto dočekan i legenda Partizana Aleksandar Đorđević.

“Sale Nacionale” je po ulasku u halu “Aleksandar Nikolić” osetio toplu dobrodošlicu, dočekan je bučnim aplauzima ljubitelja košarke, dirnuo ga je gest pa je uzvratio u znak zahvalnosti za svu pažnju koju je dobio u tom trenutku.

Skupljenih dlanova, zatvorenih očiju duboko zahvalan za doček, pozdrav ka tribinama, zastao je Sale u trenu da se konektuje sa publikom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here