Zvezda pregazila FMP

0

 Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić
 

Očekivano, u Železniku nije viđeno iznenađenje. Tačnije viđena je silna Crvena zvezda koja je deklasirala Radnički FMP sa 22 poena razlike (87:65) i zadržala lidersku poziciju i perfektan niz u Superligi: devet pobeda u devet mečeva! Crveno-bele je bodio i njihov bivši košarkaš, a danas član Golden Stejt Voriorsa, Nemanja Nedović.

Ni u jednom trenutku se nije postavljalo pitanje pobednika, jer su crveno-beli već posle 10 minuta igre imali velikih +15 (31:16). Zvezdini košarkaši su bukvalno zatprali koš rivala preciznim šutem za tri poena. Simonović, Dženkins, Blažić i Nelson su nemilosrdno cepali mrežice van linije 6,75. Izabranici Dejan Radonjića su apsolutno kontrolisali situaciju na terenu, Zvezda nije imala popusta prema „mlađem bratu“. U završnici prvog poluvremena razlika je narasla na velikih 24 poena razlike i Panterima je ostalo samo da gledaju kako da ublaže poraz i ne dožive katastrofu.

Crveno-beli nisu spuštali gas ni u drugom poluvremenu. Najveća prednost koju su imali je iznosila 29 koševa razlike (81:59), a trener Radonjić je iskoristio priliku da pruži šansu svim igračima koje je imao na klupi. I svi oni su uspeli da se upišu u listu strelaca i da osim Radenovića provedu više od 10 minuta na parketu.

Na kraju je Radnički FMP uspeo da spusti prednost na 22 poena zaostatka i ipak ne doživi katatsorfu. Najefikasniji pojedinac na utakmici je bio Marko Simonović sa 18 poena, Raško Katić je imao dva manje, a dvocifren je bio i Blažić sa 11 poena. Veću minutažu je dobio i Ukrajinac Lipovij koji je za nešto više od 20 minuta igre upisao sedam poena.

U domaćem timu su se istakli Kaplanović sa 15, Čović i Đukanović sa po 12 poena.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here