MN Press
KK Crvena zvezda

Najave Slovenije da bi na deset dana mogla da prekine vrhunski sport u zemlji naišle su na buru u tamošnjoj javnosti. 

Redom su se javljali sportisti kako bi kritikovali odluku Vlade, priključili su se granski savezi i pod pritiskom je odlučeno da se ta odluka poništi. Doduše, i kao takva imaće uticaj na odigravanje ABA lige, što će zakomplikovati put Crvene zvezde za Ljubljanu u nedelju na meč protiv Cedevita Olimpije.

Pre informacijama koje su se trenutno pojavile, Slovenci sada zahtevaju košarkašima Zvezde da na ulasku u zemlju pokažu PCR test iz jedne od zemalja Evropske unije, što će reći da oni iz Beograda nisu validni. Kao solucija koja se nudi trenutno crveno-belima, pojavila se ta da testiranje izvrše u Zagrebu i tu sačekaju rezultate, kako bi nakon toga produžili ka odredištu. Naravno, to je znatno komplikovanije imajući u vidu da je ove nedelje planiran dupli program Evrolige.

Ako ova odluka ostane na snazi, što je sada već veoma verovatno, to znači da će Zvezda morati znatno ranije da krene na testiranje u Zagreb, čime će izgubiti dragoceni dan odmora za veliki derbi protiv Zmajeva. A duel je sam po sebi veoma važan u borbi za prvo mesto na kraju sezone ABA lige.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here