Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Utorak 22.03.2011.
00:44
A

Gadafi ne kontroliše granice?

Portparol libijske vlade Ibrahim Musa izjavio je u utorak da Evropa treba da se pripremi na priliv imigranata iz Afrike.

"Kada je država slaba, ona ne može da obezbedi nadzor svojih granica. Evropa treba da se pripremi na priliv afričkih imigranata", rekao je on na konferenciji za novinare na kojoj je saopšteno koji su ciljevi u toku dana bombardovani.

Libijske vlasti upozorile su Evropu da očekuje veliki priliv imigranata
 

Prema njegovim rečima, stotine Afrikanaca stiglo je poslednjih dana u Libiju kako bi pokušali da pređu Mediteran. Suočen sa pobunom, libijski lider Moamer Gadafi zapretio je još 11. marta da će prestati da podržava borbu protiv ilegalne imigracije.

Jedan libijski zvaničnik zadužen za bezbednost juče je izjavio da je Libija obustavila saradnju sa Evropskom unijom u borbi protiv ilegalne imigracije, javila je državna televizija. Nakon prodemokratskih protesta i prevrata u Tunisu i početka
antivladinih protesta u Libiji, nekoliko evropskih zemalja, među kojima su Italija i Francuska, upozorilo je na rizik rasta broja imigranata iz severne Afrike.

Međunarodna koalicija predvođena Britanijom, Francuskom i SAD počela je u subotu vojnu intervenciju iz vazduha čiji je cilj uspostavljanje zone zabrane leta iznad Libije i zaštita libijskih civila od represije režima.

Prema navodima libijskih vlasti, na meti bombardovanja koalicije bili su grad Sabha, Gadafijevo uporište na jugu, Tripoli i jedna luka zapadno od prestonice. Pozivajući se na očevice, AFP je javio da je večeras bombardovana i pomorska baza Buseta 10 kilometara istočno od Libije.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.03.2011. 08:12
Sarkozi se tek sada zaglavio jer Marin Le Pen i desničari vrište do neba da će ih preplaviti imigranti koji masovno dolaze. Do sada je to bila ekonomska imigracija, sada su je upakovali u humanitarnu. Ne može im niko ništa jer beže od francuskih bombi koje su im uništile egzistenciju. Ovaj kepec za narednih 14 meseci ima izbore i sada mora da ide do kraja kad je zaplivao, ako ne "pobedi" Gadafija ima da leti još i pre izbora. Biće mrtvih Francuza u Libiji na kamare zbog njega.
Utorak 22.03.2011. 00:51
Ja bih im jos otvorio granice i svakog muslimana koji zeli u Evropu jos prebacivao preko granice.
Utorak 22.03.2011. 08:05
Pukovnik il pokojnik!Proći će i ova agresija,izmiriće se diplomatije i pokopati mrtvi, a posebno živi,a pitam se kako će tada Gadafi reagovati na naše državljane kad je srpska vlada među prvima u svetu oštro osudila "pogrom libijskog naroda"! Budaletine!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online