23 godine bez najvoljenije princeze

B92
0
EPA/Alessandro di Marco

Dajana Spenser, princeza od Velsa, poginula je na današnji dan pre tačno 23 godine. Ipak, interesovanje javnosti za pojedinostima iz njenog života ne jenjava, a britanski mediji i dalje objavljuju nepoznate detalje.

Princeza Dajana udala se 1981. godine za Čarlsa, princa od Velsa, a par se razveo 15 godina kasnije. Bez obzira na razvod, sasvim sigurno je u tom periodu princeza od Velsa bila među najpopularnijim ženama sveta, ako ne i najpopularnija.

Dajana i njen novi verenik Dodi al Fajed te kobne letnje noći 1997. vozili su se mercedesom nakon večere u hotelu “Ric”. Nesreća se dogodila u Parizu, a do toga je došlo kada je njihov vozač pokušao da pobegne od paparaca koji su ih progonili.

Njene privatne fotografije prodavale su se za milione funti i upravo zbog toga paparaci nisu hteli da je ostave na miru ni kada je sve već bilo okončano, tvrdi lični vozač princeze Dajane – Kolin Tibat, koji te noći nije bio za volanom, prenosi Indeks.

On je, inače, tek pre tri godine progovorio o ovom traumatičnom periodu, kao i o tome kako je sve izgledalo te noći u njenoj bolničkoj sobi u Parizu, gde je došao čim je saznao šta se dogodilo.

– Telo je bilo smešteno u jednoj od bolničkih soba koja nije imala zavese, a ja sam primetio fotografe kako se penju na obližnje krovove i balkone oko bolnice. Bilo je užasno to što rade, a to su i oni znali – rekao je Tibat za list San.

– Navukao sam ćebad na prozore da sprečim fotografisanje njenog tela, a zbog vrućine smo uključili nekoliko ventilatora. Pogledao sam u princezu, a njena kosa i trepavice su se pomerili. Nikada neću zaboraviti taj prizor – dodao je.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here