Obilazak turističkog potencijala opštine Mionica u organizaciji Privredne komore Srbije i opštine Mionica

Udruženje za turizam PKS u saradnji sa opštinom Mionica i agencijom Glob Metropoliten Turs, organizuje promotivnu turu za obilazak turističkog potencijala ove regije sa polaskom iz Beograda.

Učešće na promo turi je besplatno.

Programom je predviđen doček na Trgu Vojvode Živojina Mišića ispred zgrade opštine Mionica, a zatim odlazak u Struganik i poseta rodnoj kući vojvode Živojina Mišića. Na doručku kod porodice Mišić, degustirajući tradicionalne delikatese mioničkog kraja, gosti će postati aktivni učesnici turističko-umetničkog performansa – simulacije zadružnog života porodice Mišić.

Nakon toga sledi obilazak Tkačkog dvora u selu Rakari kod slikarke, kostimografa i tapiseriste Zagorke Stojanović koja će predstaviti dvor, stari zanat tkanje, pozornicu pod lipom starom 150 godina kako bi se posetioci upoznali sa životom umetnika izmeštenog iz grada na selo.

U toku posete predviđeni su i odlazak u Park prirode Ribnica, obilazak manastira apostola svetog Petra i Pavla i Ribničke pećine, dolazak u Paštrić na poljoprivredno-turističko gazdinstvo Petrović u okviru kojeg se nalaze Muzej kamena i Kuća čaja, uz radionicu spremanja i degustaciju domaćih lepinja i lokalnih delikatesa.

Obilazak turističkog potencijala opštine Mionica je 6. jun 2019, 09:00 časova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here