Pokušala je Barselona da novi dres za sledeću sezonu sačuva od očiju javnosti, ali je njegov izgled postao poznat širem auditorijumu neposredno pošto su dizajneri završili višemesečni posao.

“Kockice” tek što su zaživele, zbog nezadovoljstva navijača već odlaze u prošlost, na dresu opet dominiraju pruge – tri vertikalne plave i dve crvene, koje su oivičene tankim žutim linijama. Takođe, žute linije istaknute su i na krajevima rukava.

Inspiracija za ovakav dres bili stari u kojima je Barsa nastupala 1920. godine, pa će Lionel Mesi i društvo u novim istrčati tačno na stogodišnjicu od njihove prve upotrebe.

Barsa nikada u istoriji nije igrala u dezenu sa “kockicama”, što je kod navijača izazvalo revolt. Doduše, ni novi dizajn nije svima lepo “seo”, dovoljno da postoje oni koji su zapazili da su u pitanju kopije Steauinog ili Bazelovog dresa

Dizajneri su na novom dresu radili nekoliko meseci. Postojala je i mogućnost da budu beli sa crvenim krstom, ali je ona brzo otpala, jer je bela boja Real Madrida.

Novi dres pojaviće se u prodaji odmah posle finala Lige šampiona, koje se igra 20. maja.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here