U revanšu osmine finala Arapskog Kupa šampiona činilo se da je Radža u bezizlaznoj situaciji u derbiju Kazablanke protiv marokanskog prvaka Vidada, ali…

U takmičenju arapskog fudbalskog sveta, koje je pokrenuto 1981, sastali su se gradski rivali iz najvećeg grada Maroka. U prvoj utakmici, odigranoj 2. novembra na stadionu “Mohamed Peti”, koji dele oba kluba, bilo je 1:1.

U uzvratnom meču formalni domaćin Vidad, kojeg od minulog leta trenira naš Zoran Manojlović (57), vodio je u 74. minutu s 4:1. Vrata četvrtfinala bila su mu širom otovrena.

Do kraja utakmice je proradio vulkan uzbuđenja. Radža je postigla tri gola. Njen igrač je u 88. minutu, kada je smanjio na 4:3, imao toliku odvažnost da je gol iz penala postigao hladnokrvno panjenkom (tim udarcem s bele tačke Vidad je poveo s 1:0).

U četvrtom minutu nadoknade vremena Vidad je trebalo da obavi posao, ali njegov igrač nije kaznio kardinalnu grešku protivničkog golmana, kome je oduzeo loptu daleko od mreže. Mlakim udarcem nije ni dobacio do napuštenog gola. U protivnapadu, dok je vreme neumitno curilo, Radža je odlučnošću svog krila isposlovala slobodan udarac iskosa u neposrednoj blizini šesnaesterca. Idealno mesto za centaršut velike nade. Lopta je glavom i smeštena u mrežu. S 4:4, što je bio i konačan rezultat, dalje je otišla Radža, čiji su navijači pali u trans, a Vidadovi u očaj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here