EPA/Szilard Koszticsak
Milorad Dodik

Srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da visoki predstavnik Valentin Incko napada i urušava ustavni poredak i osnovne slobode ljudi u BiH, kao i da ima dvostruke aršine.

– Incko čuje samo šta mi kažemo, a ne čuje kada oni kažu da će uzeti oružje i izazvati rat. Umesto da poziva na dogovor i pita zašto smo nezadovljni odlukama Ustavnog suda BiH, on preti da će disciplinovati Republiku Srpsku… Borim se za srpske interese i nisam spreman da urušavam tuđe, a u BiH postoji interes Bošnjaka da eliminišu Srbe i Hrvate iz BiH i da je pribave za sebe i u tome im pomažu Incko i međunarodna zajednica tog karaktera – rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je dodao da Incko i drugi stranci u BiH ignorišu dijalog u BiH, ustavna prava i Dejtonski sporazum, osnovne vrednosti i prava i slobode vezane za slobodu govora, koji su osnovna stvar u Evropi.

– Oni bi za iskazanu javnu reč zatvarali i proganjali ljude i sve bi drugo učinili samo da bi unitarizovali i centralizovali BiH, što znači da za par godina ili decenija ovde neće biti ni Srba ni Hrvata. To je pokušaj stvaranja islamske države pod plaštom projekta koji se zove “Islamska deklaracija” Alije Izetbegovića – naveo je Dodik.

Istakao je da u tome učestvuje Incko koji je “plaćenik međunarodnog faktora koji pokušava da se dodvori Amerikancima kao što je Metju Palmer, koji preti”.

– Incko se pokazao kao izvršilac muslimanske politike u Sarajevu i Srbi nemaju poverenja u visokog predstavnika. Visoki predstavnik se pokazao kao zlotvor prema srpskom narodu i prema Dejtonskom sporazumu, promenio je mimo volje srpskog naroda i mimo procedura mnoge zakone i izvršio značajnu centralizaciju – rekao je Dodik.

On je poručio da to nije volja srpskog naroda, bez obzira što su to pokušavali da podvuku pod priču da su Srbi za to glasali.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je danas da je Dodik “prešao crvenu liniju, najavivši da neće poštovati odluke Ustavnog suda BiH”.

3 COMMENTS

  1. Uvek je tako bilo ?sto se tice Zapadnih Politicara.Kada su u pitanju Muslimani njima zmure a Srbi su uvek krivi i njihovi politicara zasto nerealno?Zasto Tako zar je to PRAVDA.

  2. Kakva je to demokratija gosp. Incko? Hteli bi da zacepite usta srpskom narodu nezadovoljni nastalom situacijom i permanentno urusavanja Republike Srpske. Daj poslusajte koji su to üroblemi, pokusajte da pomognete a ne da pretite. Niko nije pobedio jedan narod pa ni vama to nece uspeti. Srpski narod ima Dodika koji u ime naroda a kojeg je deemokratski sa velikom vecinom glasova izabrao srpski narod da iu ime naroda kaze i zastiti od ove velike nepravde koju vi stranci cinite. Sudije kao i vi gosp. Incko jer podrzavate jednostrano samo muslimane. Ako ste demokrat onda saslusajte gde nasi problemi leze. Necinite nista sto bi srpski narod naljutilo.

  3. Demokratski treba da saslusate gde leze problemi srpskog naroda i da pomognete istih da se rese. Pretnje ne vode dalje Dodik je predstavnik srpskog naroda kojeg je narod izabrao a ne vi gosp. Incko niti PIC Zbog toga mani te se vasi pretnji. Ima ona stara ko se vatrom igra dozivi veliki pozar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here