Umrlo šestoro štićenika “Crne reke“

0

"Od naše dece koja su usled majske kampanje napustila Crnu Reku, do sada je umrlo ukupno šestoro, a od ostalih, drogira se, po našim saznanjima, više od 80 odsto", kažu roditelji u pismu episkopu Irineju i ističu da je pre kampanje trebalo pronaći neko drugo rešenje za njihovu decu.

 

U pismu se ističe da je poslednja žrtva droge koja je napustila Prijemno odeljenje pravoslavnog duhovnog rehabilitacionog centra preminula od prekomerne doze heroina i da vladika, bez pronalaženja drugog rešenja, nije smeo pridružiti svoj autoritet drugim "pravdoljubcima".

"Većina nas koji smo poverenje poklonili Crnoj Reci pokušala je sve ostale načine lečenja u našoj zemlji, između ostalih i vaš način lečenja u ‘Zemlji živih’. Crna reka nam je bila poslednje utočište. Svi smo mi bili upoznati sa načinom rada centra i svi smo se saglasili sa pravilima koja su nam predočena" poručuju roditelji, čije je pismo dostavljeno i redakcijama medija.

 

Postupanje prema štićenicima rehabilitacionog centra manastira Crna Reka, nedaleko od Tutina, dospelo je u maju u žižu javnosti posle objavljivanja snimka na kome se vidi scena premlaćivanja jednog zavisnika.

 

Na zahtev Sinoda SPC, vladika Artemije razrešio je dužnosti upravnika centra, oca Peranovića, i za novog imenovao jereja Dejana Jakovljevića.

 

U centru manastira Crna Reka na lečenju je trenutno 85 zavisnika. Nova uprava nadgleda tretman u kome nema više disciplinskih postupaka. Nastavljaju se duhovni razgovori uz terapiju koju sprovode psiholozi.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here