Na Kalemegdanu “Beogradska trka kroz istoriju”

0

Srpsku "kraljicu sportova" predstavljaće Goran Nava, Mirko Petrović i Nemanja Cerovac, koji će pokušati da se suprotstave glavnim favoritima na tradicionalnoj manifrestaciji – trkačima iz Kenije i Etiopije.

 

Promoter trke, jedan od najboljih atletičara svih vremena Kenijac Pol Tergat, iz svog kampa Ngong, nedaleko od Najrobija, doveo je u Beograd Mozesa Kibeta Kangogoa i Alberta Kangura, za koje tvrdi da su "spremni za izazove kalemegdanske staze".

 

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić podsetio je da je trka posle deset godina pauze ponovo na programu zahvaljujući i pomoći Međunarodne atletske federacije i Skupštine Beograda "koji su prepoznali značaj i vrednost ove manifestacije".

 

Prema najavi organizatora, Beogradska tvrđava je renovirana i atletičari će trčati bezbednom stazom, a najboljih deset učesnika biće nagrađeni. Prvoplasiranom će pripasti 6.000 dolara, drugo mesto će biti nagrađeno sa 5.000, treće sa 3.000, četvrto sa 1.500, peto sa 1.000, a plasman od šestog do desetog mesta biće vrednovan sa 900, 800, 700, 600, odnosno 500 dolara.

 

Takmičenje se odvija prema pravilima IAAF i ASS, a uvertiru predstavlja trka pripadnika Vojske Srbije i MUP-a, koja startuju u 11 časova na stazi dužine četiri kilometara..

 

Start "Beogradske trke kroz istoriju" je u 12 časova u Donjem gradu kod Kapije Karla Šestog, a cilj je u Gornjem gradu na Savskom šetalištu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here