Iznenađenje u Dalasu

0

Golden Stejt je u Dalas, koji je prethodno ostvario pet uzastopnih pobeda, došao bukvalno prepolovljen. Što zbog povreda, što zbog bolesti, u timu nije bilo šestorice igrača, kao ni trenera Dona Nelsona, koji je takođe ostao kod kuće zbog bolesti. U takvoj situaciji sav teret iznelo je ono malo zdravih, a predvodili su ih Elis, Radmanović i Morou.

 

Usled "više sile" njih trojica proveli su svih 48 minuta na terenu i neočekivano, ali potpuno zasluženo savladali favorizovane domaćine. Sa 37 koševa, što mu je lični rekord u tekućoj sezoni, Elis je bio najefikasniji akter susreta. Deset manje ubacio je Morou, dok je izuzetan doprinos značajnoj pobedi dao i Radmanović sa 14 koševa, 12 uhvaćenih i četiri ukradene lopte. Bivši igrač Crvene zvezde bio je i najbolji skakač ovog suseta. U poraženom Dalasu istakao se nemački as Dirk Novicki sa 28 poena i deset skokova.

 

Pobedu kao gost ostvarila je i Oklahoma Nenada Krstića. Oklahoma je u Solt Lejk Sitiju savladala Jutu sa 104:94, uz osam košea i šest uhvaćenih lopti kapitena srpske reprezentacije.

 

Rezultati:

Toronto – Indijana 123:112

Vašington – Filadelfija 108:107

Dalas – Golden Stejt 103:111

Denver – Nju Džersi 101:87

Juta – Oklahoma 94:104

L.A. Lejkers – Njujork 100:90 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here