Kosovo Polje: Albanski učenici uzvikivali “Umri Srbine, smrt Srbiji!“

0

Divljanje Albanaca širom Kosova, tokom i posle fudbalskog meča Srbija – Albanija u Beogradu, preselilo se i u osnovne škole u južnoj srpskoj pokrajini
 

Srpski nastavnici su uspeli da uđu u zgradu škole probijajući se kroz kordon albanskih đaka koji su uzvikivali uvredljive parole, vulgarnog sadržaja na nacionalnoj i verskoj osnovi. Jedan od albanskih učenika nosio je i transparent na kome je bila iscrtana mapa Kosova.

Kako saznajemo, srpski nastavnici su ovaj icident prijavlili direktoru osnovne skole “Daut Bogojevci“ u Kosovu Polju, koja se nalazi u istoj zgradu u kojoj je smeštena i osnovna škola “Aca Marović“. Nastavnici koji su bili izloženi pretnjama kažu, da su na sreću veći incidenti izbegnuti, jer su učenicima osnovne škole “Aca Marović“ zabranili da napuštaju učionice u pauzama između časova.

Posle završetka nastave srpski nastavnici su otpratili svoje učenike kućama. U osnovnoj školi “Aca Marović“ u Kosovu Polju nastavu po planu i programu Ministarstva obrazovanja Republike Srbije pohađa 70 đaka. Od 2009. godine u ovoj školi se paralelno za albanske učenike odvija nastava i na albanskom jeziku po kosovskom planu i programu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here