Holandija: Obustavljamo potragu, istok Ukrajine nije bezbedan

0

Situacija na istoku Ukrajine pogoršava se iz dana u dan, istražitelji više nisu bezbedni
 

"Bezbednosna situacija u istočnoj Ukrajini i mestu gde je pao malezijski avion se iz dana u dan pogoršava", rekao je Rute novinarima.

 

On je dodao da je rad stručnjaka na terenu previše opasan i da nije moguć nastavak aktivnosti u takvim uslovima. Rute je pohvalio napore tima istražitelja i obećao porodicama žrtava da će potraga u određenom trenutku biti ponovo pokrenuta.

Holandski, australijski i malezijski eksperti zatražili su ranije pomoć lokalnog stanovništva u pronalaženju posmrtnih ostataka žrtava i njihovih ličnih stvari, saopštilo je u sredu holandsko Ministarstvo pravde.

 

"Zatražili smo pomoć od meštana u pronalasku posmrtnih ostataka žrtava avionske nesreće", saopštilo je holandsko ministarstvo pravde i dodalo da su podeljeni letci meštanima.

 

Stručnjaci iz Holandije, Australije i Malezije ne uspevaju da pronađu posmrtne ostatke u zoni pada aviona gde su intenzivirani sukobi ukrajinske vojske i proruskih pobunjenika.

 

Više od 200 kovčega upućeno je u Holandiju, ali ima još žrtava čija tela nisu pronađena.

 

Stručnjaci su juče naveli da postoji mogućnost da su meštani sami pokupili ostatke žrtava, što objašava zašto istražitelji ne mogu da ih pronađu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here