Pomogli Trstenik i Paraćin

0

Članovi SPOJI sa sveštenstvom u manastiru Ljubostinja
 

Ovog puta omladinska organizacija SPOJI odvezla je dva kombija i jednu prikolicu, u kojima su bili voda, konzervisana hrana, brašno, so, šećer, dugotrajno mleko, kašice, makarone, sredstva za higijenu, sapun i slične stvari, kao i 52 džaka sa novom i polovnom odećom i obućom. Vrednost humanitarne pošiljke bila je ukupno 27.000 evra.

U odnosu na dostavljanje prve humanitarne pomoći, ovog puta nije bilo nikakvih neprijatnosti, ni na graničnom prelazu, a ni na carini u Kruševcu, gde su dobrotvori iz Inzbruka veoma ljubazno dočekani i vrlo brzo i efikasno rešili neophodne preglede humanitarne robe.
 

Deo humanitarne pomoći je dostavljen crkvi u Trsteniku
 

Sa carine je roba otpremljena u Paraćin, a ostatak pomoći je odvezen u parohijski dom trsteničke crkve, odakle je sveštenstvo, koje najbolje poznaje potrebe svojih parohijana, dopremljenu pomoć prosledilo otprilike do pedesetak porodica iz okoline Trstenika.

Tokom boravka u kruševačkoj eparhiji, članovi našeg udruženja su se uverili u ogromnu i neizmernu štetu koju su od katastrofalnih poplava pretrpele opština Trstenik i druga mesta u Rasinskom okrugu.

Predstavnici SPOJI posetili su i manastir Ljubostinja.

Omladinska organizacija i dalje poziva sve ljude dobre volje da se uključe u sakupljanje humanitarnih donacija, kako bi tokom leta svi zajedno mogli da pomognu domaćinstvima u Srbiji i Republici Srpskoj da saniraju i otklone štetu i ponovo stanu na svoje noge.

 

Zahvalnost svima

Posebno su omladinci zahvalni porodici Nikodijević iz Kematena u pokrajini Tirol, koja je besplatno ustupila kombi i preuzela troškove tranSPORTa i zajedno sa članovima SPOJI odvezla u Trstenik, Dušanu Vlajankovu iz sela Đurđevo koji je sa prijateljima poklonio 350 kilograma brašna, sveštenstvu Eparhije kruševačke koje je pomoglo u koordinaciji ove humanitarne akcije na terenu. Miroslavu Samardžiću vlasniku firme Miki tranSPORT, koji je veoma povoljno ustupio jedan kombi i svim pojedincima i firmama koje su se uključile u sakupljanje pomoći.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here