Traže se monteri i projekt-menadžeri

0

Isti uslovi za sve: Radnici "R+S solutions Holding AG" i Energotehnike Južna Bačka
 

"R+S solutions Holding AG" je sa više od 1.700 zaposlenih i prometom od 284 miliona evra u 2013. internacionalno aktivan koncern, čije težište aktivnosti leži u električnim instalacijama u zgradama. Sa više predstavništava i ćerkama kompanijama u Nemačkoj i u inostranstvu R+S solutions Holding AG je kompletan ponuđač za komfor i sigurnost. R+S dominira kvalitetom i kompetencijom kroz svojih 13 sedišta.
 

Adresa za prijave u Srbiji:

RSE GmbH/ Energotehnika Južna Bačka
Put novosadskog partizanskog odreda 1
21000 Novi Sad, Srbija
Kalman Rapos
Telefon: +381 21 48 77 262
E-Mail: kalman.rapos@entjuba.rs

 

Adresa za prijave u Nemačkoj

RSE GmbH/ Energotehnika Juzna Backa
Flemingstr.20-22
36041 Fulda, Deutschland
Biljana Bajkic
Telefon: +49 661 500 80 692
E-Mail: biljana.bajkic@entjuba.de

Energotehnika Južna Bačka sa sedištem u Novom Sadu je sa godišnjim prometom od 50 miliona evra i više od 400 zaposlenih jedna od vodećih firmi u oblasti elektrousluga u Srbiji, a težište rada je u oblasti srednjeg i visokog napona.

U jesen 2013. obe kompanije su sklopili sporazum o kooperaciji. Trenutno je osnivanje zajedničkog društva RSE sledeći korak u uspešnoj i dugotrajnoj saradnji.
RSE nudi zaposlenima sigurna radna mesta na bazi nemačkog radnog ugovora. Pored atraktivne zarade po nemačkom " R+S standardu" kandidatima se nudi sveobuhvatan integracioni program, podeljen u dva dela.

Prvi deo programa organizuje Energotehnika u Novom Sadu i sastoji se od poludnevne nastave nemačkog jezika i poludnevne stručne obuke koja se održava u nastavnom centru opremljenom sofisticiranom opremom za obuku u oblasti energetske, sigurnosne i komunikacione tehnike po nemačkim standardima. Ovaj deo predstavlja optimalnu i individualnu pripremu kandidata za rad u Nemačkoj.
 

Radna mesta na bazi nemačkog radnog ugovora
 

Drugi deo programa počinje kod RSE u okviru probnog rada na tekućim projektima. Prethodno RSE organizuje transfer radnika u Nemačku do novog radnog mesta i pomaže novim kolegama kod svih birokratskih pitanja. RSE takođe pomaže i kod traženja smeštaja, prijave u opštini ili socijalnom osiguranju. Sledi dalje školovanje u cilju usavršavanja jezika, upoznavanja nemačkih vrednosti i kulture i interne tehničke obuke.

Naravno da je moguće da se direktno uđe u drugi deo programa kad kod kandidata već postoje predznanja nemačkog jezika i nemačkih standarda u oblasti elektrotehnike. Ova ponuda odnosi se pre svega na srpske radnike koji već rade u Nemačkoj i traže novi poslovni izazov.

Celokupan integracioni program je koncipiran da traje 18 meseci, budući da kompanija podržava dolazak supružnika i dece radnika i njihovu integraciju vidi kao neizostavni deo uspeha RSE modela.

Idealan radnik donosi prvo stručno znanje u elektrostruci ili se kroz dalje školovanje ili radno iskustvo kao vodeći monter, šef gradilišta ili kao projekt-menadžer već kvalifikovao za ovaj posao.

 

Radi se u južnoj Nemačkoj

Mesta rada će pre svega biti privredno i kulturno interesantni regioni u južnoj Nemačkoj. RSE sebe vidi kao evropsku kompaniju u elektroindustriji. Firma naglašava da nema razlike u uslovima rada u zavisnosti od nacionalnosti radnika. Svi radnici imaju iste početne uslove kao i mogućnost napredovanja, ne samo u okviru društva već i okviru osnivača društva, firmama R+S i Energotehnici.
RSE će se najpre baviti realizacijom prvenstveno atraktivnih projekata u oblasti elektroinstalacija niskog napona za firmu R+S . U budućnosti se planira da se ponuda usluga novog društva proširi i na radove u oblasti srednjeg napona.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here