pixabay.com

Adam Diring (39) kupio je zgradu banke koja je odbila da mu da kredit kako bi započeo posao uz obrazloženje da je „vrlo mlad i neiskusan“.

– Tako sam prošle nedelje kupio zgradu banke za 450.000 funti u kojoj sam odbijen za kredit od 10.000 funti u 21. godini! – napisao je britanski biznismen na svom nalogu na Instagramu.

Pre skoro dve decenije Adam napravio je biznis plan i ugovorio sastanak sa menadžerom banke u gradu Urmston kako bi razgovarao o tome kako da otvori račun i dobije poslovni zajam.

– Pre ulaska u banku molio sam se jer nisam imao gotovine i nisam imao pojma kako ću ostvariti svoj san bez toga – objašnjava Adam. Međutim, nakon što je letimičnog pogleda na poslovni plan preduzetnika, žena koja je u to vreme bila menadžer odbila je da mu da kredit.

– Vrlo snishodljivim tonom rekla je da je problem što je Adam malo mlad i nema poslovnog iskustva. To nije nešto što možemo učiniti u ovoj fazi, rekla je – kaže preduzetnik.

View this post on Instagram

Big thanks to @ladbible for writing this story. ?? . . So last week I bought the bank building where I got knocked back for a loan at 21 years old! ??? . . So when I was a broke ass 21 year old I had a dream to work for myself and setup my own business! ?? . . I created a business plan, made an appointment with the bank manager to speak about setting up and account and getting a business loan, before I went into the bank I prayed as I had zero cash and had no idea how I would realise my dream without it. ? . . I sat down with my fingers and toes crossed and the woman who was the bank manager took my business plan went through it quickly and in a really patronisingly tone said the problem is Adam you are a bit young and you have no business experience. This isn’t something we can do at this stage. ??‍♂️? . . My heart sank, I felt humiliated, frustrated and sad. I had no plan B. ? ? . . I had already quit my job and had managed to scrape enough money together to pay the first quarters rent and I got a phone-line off BT which was on 30 days credit terms. . . I didn’t have any money to buy a desk or chair so as a result I spent 4 months on the floor with the phone off BT and the Thompson Local. ? . . No marketing budget, no Google or Social media to even advertise in, just a burning desire to succeed! ? . . So I bought the bank building where they declined me for the £10K business loan! ?? . . For me this was a great day! ? . . Remember your current situation is never your final destination! ✊??? . . #findtheaction

A post shared by Adam Deering (@adam_deering) on

U tom trenutku Adam se osećao „poniženo, frustrirano i tužno“ i najgore od svega je što nije imao plan B. Biznismen je već napustio posao i sa ušteđevinom je platio tromesečnu kiriju za kancelariju i telefonsku liniju za pozivanje potencijalnih kupaca.

– Nisam imao novca da kupim sto ili stolicu, pa sam proveo 4 meseca na podu – piše Adam.

Uprkos problemima, ovaj preduzetnik je uspeo da razvije svoju kompaniju za upravljanje dugovima i štednjom i 2014. godine je prodao za 5 miliona funti (6,4 miliona dolara). Adam je sada ugledni biznismen i motivacioni govornik.

Zgrada banke koju je kupio biće potpuno renovirana i dobiće novu namenu – izgradiće se osam stanova i jedna prodajna jedinica na tom mestu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here