Košarkaši Uniksa pobedili su Virtus na svom terenu 85:81 u drugom meču polufinalne serije Evrokupa pa će odluka o finalisti, pasti posle majstorice koja je na programu 14. aprila u Bolonji.

Meč je završen posle velike drame. Najraspoloženiji u italijanskom timu bio je Belineli koji je ubacio 33 poena i bio je jedan od igrača koji je nagoveštavao preokret.

Virtus je zaostajao, Belineli je postizao koš za košem, a na 19 sekundi do kraja, Teodosić je izjednačio na 81:81, potom je Smit pogodio oba penala, a onda je sve bilo u rukama gostujućeg tima.

Na kraju, Belineli je dobio loptu ispod koša gde se spetljao, i izgubio je, a Smit na drugom kraju terena ponovo sa penala potvrdio trijumf Uniksa.

Naredni, odlučujući meč igra se u Bolonji 14. aprila. U pobedničkom timu nekolician igrača je iznela ovu pobedu, pre svih Ajzea Kenan sa 19 poena i 8 skokova, ali i Džordan Tiodor sa 15 poena, 5 skokova i 6 asistencija. Okaro Vajt je dodao 12 poena, a Džordan Morgan 11.

Kod gostiju, osim spektakularnog Belinelija, Teodosić je sa 11 poena i 9 asistencija, kao i Vins Hanter sa 10, su bili bolji od ostalih.

Drugi meč polufinala igraju Gran Kanarija i Monako, gde je trenutno francuski tim u vođstvu od 1:0.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here