Od pamtiveka ljudi ukrašavaju svoje telo kako bi označili svoj status i rang u društvu, pripadnost plemenu… Danas je pojam nakita proširen. Tetovaže su postale savremeni vid ulepšavanja u svetu koji ima sve više poklonika.

Ipak, iako je “išaranih” sve više, mnogi i dalje ne prihvataju i diskriminišu osobe sa mnogobrojnim tetovažama. Zato je većina prinuđena da ih na poslu prikriva. Poznati mahom za to ne haju i često posećuju tatu salone. Jedna od njih je lepotica Anđelina Džoli. Ona je nebrojano puta proglašena za jednu od najlepših žena na svetu. Zli jezici se često pitaju zbog čega se “unakazila” mastilom. Glumica se ne obazire na takve komentare i zato danas ima više od 10 ukrasa na telu. Većinu Anđelininih šara radili su monasi u Kambodži. Simboli koji joj prekrivaju leđa osiguravaju sreću, zdravlje, uspeh u poslu i blagostanje onome ko ih nosi. I dok jedni kude holivudsku zavodnicu na sva zvona, drugi smatraju da su joj ukrasi na telu veoma seksepilni.

Svet je malo blagonakloniji kada su u pitanju muškarci sa tetovažama. Istraživanja pokazuju da ipak, veći procenat žena smatra da su išarani lepotani privlačni i mistični. Dejvid Bekam je takođe mnogo puta poneo titulu najpoželjnijeg muškarca. Nekadašnji fudbaler se smatra jednim od začetnika tetoviranja u svetu fudbala. Danas mahom većina igrača kao po nekom nepisanom pravilu mora da ima malo boje na telu. Bekam ima više od 40 tetovaža. Zlobnici ga zato nazivaju pokretnim stripom, ali zato žene širom planete čežnjivo uzdišu čim slavni sportista skine majicu.

Dnevnik Džonija Depa

Holivudski buntovnik Džoni Dep je bio zaljubljenik u tetovaže čak i kada one nisu bile toliko popularne u svetu filma. Po svemu sudeći, kad god Džoni Dep ima nešto da ispriča, on se uputi u tatu salon.

– Moje telo je moj dnevnik, a tetovaže su mi priče – svojevremeno je otkrio glumac.