EPA/Martin Divisek
Bedžet Pacoli

Lider Alijanse za novo Kosovo i poslanik u kosovskoj skupštini Bedžet Pacoli kaže da je formiranje Zajednice srpskih opština neminovno i da Kosovo ne može da izbegne svoje međunarodne obaveze.

Pacoli ističe da se on zalaže da se Kosovo ponaša ozbiljno i da poštuje međunarodne sporazume, kao i da veruje svojim saveznicima, u ovom slučaju EU i SAD.

– Zalažem se da se Kosovo ponaša kao ozbiljna država koja poštuje međunarodne obaveze i veruje svojim saveznicima. Ako neko misli da SAD i Evropska unija, koji su pokrovitelji ZSO, žele da stvore Republiku Srpsku na Kosovu ili šta već, i da ne znaju kakvu opasnost predstavlja Srbija, ja iskreno ne znam gde oni žive – rekao je Pacoli.

On je dodao da formiranje Zajednice srpskih opština ne može da se izbegne i da je to međunarodna obaveza koju je Kosovo preuzelo u saradnji sa SAD i Evropskom unijom

– Imamo sreće da logiku koja danas vlada na Kosovu nismo imali u kritičnim trenucima za državu, inače ne bi bilo Rambujea i bombardovanja Srbije i Ahtisarija i proglašenja nezavisnosti. Paranoji nije mesto u politici, ali zemlji je potrebno vođstvo, a ne izolacija i strah od tradicionalnih saveznika Kosova – poručio je Pacoli.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here