EPA/Martin Divisek
Novak Đoković

Srpski teniser i ujedno najbolji teniser sveta, Novak Đoković, nije uspeo da se plasira u polufinale drugog grend slema u godini, pošto je poražen od Rafaela Nadala u četvrtfinalu sa 3:1, po setovima 6:2, 4:6, 6:4, 7:6, čime će idućeg ponedjeljka i izgubiti zvanje “najboljeg” na svetu.

Đoković je na Rolan Garosu branio 2000 bodova, pošto je prošle godine slavio protiv Stefanosa Cicipasa u finalu u Parizu, ali mu se Španac ove godine isprečio na putu i time mu se i osvetio za poraz u prošlogodišnjem polufinalu.

S obzirom na to da nije uspeo da odbrani titulu, Đoković će izgubiti dosta bodova i od idućeg ponedeljka (13. juna), on će biti treći teniser na svetu! Prva dva mesta će biti rezervisana za Rusa Danila Medvedeva i Nemca Aleksandra Zvereva.

Medvedev je već ispao sa Rolan Garosa, dok je Zverev ostao u igri i u polufinalu će igrati upravo protiv Rafaela Nadala. Ukoliko Zverev uspe da osvoji Rolan Garos, on će od sledeće nedelje zasesti na čelo ATP liste, ostavivši za sobom Medvedeva i Đokovića.

3 COMMENTS

  1. Време је да почне да се понаша као Србин и једе сланину. Ако није касно и завршиће каријеру 5 година пре времена.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here