A kako je Šešelj?

0

Doktor Milovan Bojić koordiniše rad lekarskog konzilijuma, koji treba da odluči o daljim koracima u Šešeljevom lečenju
 

Doktor Milovan Bojić, koji koordiniše rad lekarskog konzilijuma, kaže da se odluka o daljim koracima u lečenju Šešelja, koji je iz Haškog tribunala na privremenu slobodu pušten zbog raka debelog creva i metastaza na jetri, očekuje u narednih sedam dana, posle konzolijuma lekara.

 

On je za "Politiku" naveo da nema ništa tajnovitog u Šešeljevom lečenju, da su utrostručene vrednosti tumor markera i da Šešelj ima dve metastaze na jetri, a nađena su nova četiri polipa na debelom crevu, od kojih je jedan karcinom, ali je promena uočena na vreme.

 

"Da je bio u Hagu, imao bi novi karcinom debelog creva, koji bi metastazirao. Šešelj je ozbiljno bolestan i priče da je zdrav i da mu nije ništa su gluposti. Konzilijum lekara će odrediti da li će se odmah uraditi operacija na jetri, sa hemoterapijom ili će se ove dve metode lečenja kombinovati", rekao je Bojić i dodao da Šešelj, od kada je stigao iz Haga pre 23 dana, svaki dan ima povišenu temperaturu između 37,5 do 38 stepeni Celzijusovih.

 

Dijagnostičke procedure su obavljene u kliničkim centrima u Novom Sadu i Beogradu, a Bojić navodi da lider radikala ima dosta problema sa plućima, da kašlje i da za to prima određenu terapiju, a bilo je problema i s pejsmejkerom.

 

Drugi član konzilijuma Zoran Milošević ističe da je najizvjesniji hirurški nastavak lečenja Šešelja, ali da nije određeno vreme.

"Opšte zdravstveno stanje je stabilno i nije beznadežno, ali bolest je u progresiji i reč je o uznapredovanom raku. Bolest je u ovom momentu pod kontrolom i dalje korake ćemo odrediti prema proceni u kom času je najbolje preduzeti hiruršku intervenciju", rekao je Milošević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here