A najveće kafopije su…

0

Oni ne mogu bez kafe: Novinari dnevno popiju najmanje tri šoljica kafe
 

Prema istraživanju, 85 odsto anketiranih reklo je da pije najmanje tri šoljice kafe dnevno, a 70 odsto je reklo da bi njihove radne sposobnosti bile umanjene bez redovne dnevne doze kafe.

 

"Izgleda da je ispijanje kafe potreba ljudi u mnogim profesijama. Najveći potrošači, koji piju više od četiri šoljice kafe dnevno, su oni koji imaju stresna zanimanja – novinari piju najviše, a slede policajci i nastavnici u školi", navodi se u istraživanju koje je sprovela medijska kuća "Presat".

 

Autori, međutim, upozoravaju da bi kafopije trebalo da prouče prošlogodišnje istraživanje Univerziteta Južna Karolina, koje je pokazalo da dnevna doza kofeina ne bi trebalo da premaši 200 miligrama, odnosno dve velike šolje ili četiri šoljice kafe.

 

Prema istraživanju, profesionalci su pokazali visok nivo nepoznavanja štetnog dejstva velike količine popijene kafe, pa je tako 62 odsto ispitanika reklo da ne zna koje zdravstvene rizike nosi preterano uživanje u kafi.

 

Na listi najvećih kafopija među profesijama u Britaniji prednjače novinari i zaposleni u medijima, slede policajci, školski nastavnici, zanatlije, medicinsko osoblje, zatim menadžeri u kompanijama, radnici u telefonskoj prodaji, tehničari za IT-podršku, prodavci u maloprodaji i vozači.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here