EPA/Boris Pejović
Dritan Abazović

Premijer Crne Gore Dritan Abazović ocenio je danas da je ono što se desilo na severu Kosova i Metohije predstavlja tragediju i nastavak katastrofalne balkanske politike iz koje, mi, kako je naglasio, kao region na žalost ne možemo da izađemo.

– Najoštrije osuđujem nasilje, ubistva na severu Kosova. Šta drugo reći zaista smo svi bili potreseni. Ovakva situacija može lagano da se prelije u neki sukob većih razmera i da ima katastrofalne posledice po sve. I ovako je katastrofa. Imamo ono što nismo želeli, a to je krv na ulicama – rekao je Abazović novinarima na beogradskom Falkultetu političkih nauka na seriji predavanja koje organizuje Nacioalna koalicija za decentralizaciju.

Crna Gora ostaje pri onome što je do sada zastupala.

– Mislimo da politika devedsetihi mora da se završi – naglasio je on i dodao da su narodi na ovim prostorima probali sve osim pomirenja.

– Nasilje nije rešenje, naročito ono koje se završava krvavim obračunima. Dozvolite da probamo nešto durgo u krosti svih građana regiona – rekao je Abazović.

Moj apel je i odnosu na srpski i albanski narod – konačno probajte jednom pomirenje.

– Evo sve ste probali. Probajte da se pomirite, verujem da će svima prijati. Svima će biti dobro, garantujem – rekao je Abazović.

Premijer Crne Gore pozvao je sve narode u regionu da probaju to što nisu nikada probali jer ćemo u suprotnom svi biti u velikom problemu.

Dodao je da Crna Gora nema apetita ni želje niti joj to pripada da uči nekoga šta treba da radi i kako da se ponaša.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here