EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
Dritan Abazović

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović komunicirao je sa nadležnim organima u Srbiji i tražio da se ovih daa dozvoli uvoz sedam miliona litara ulja, 18.000 tona brašna i 4.000 tona pšenice, izjavio je potpredsednik GP URA, Goran Ðurović.

– Moramo komunicirati sa tržištima od kojih možemo da uvezemo osnovne životne namirnice u Crnu Goru. Potpredsednik Vlade komunicirao je sa nadležnim organima u Srbiji i tražio da se dozvoli uvoz sedam miliona litara ulja, 18.000 tona brašna i 4.000 tona pšenice ovih dana – rekao je Ðurović.

Ðurović je kazao da Crna Gora mora biti odgovorna i naći rešenje zbog situacije uzrokovane agresijom Rusije.

Ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović je pitao Ðurovića “kako je Abazović komunicirao i ko mu je dao nalog”.

– Zašto treba nalog da se spasi država. Radi se ozbiljno na tome da se obezbede osnovne životne namirnice – naveo je Ðurović.

Kazao je da se nada da će nadležni organi u Srbiji “odblokirati te količine i da će CG imati određene zalihe za naredni period”.

– Nema panike, građani Crne Gore su u prethodnim godinama izdržali sve i svašta. Ne treba dizati paniku, naći će se mehanizam da se životne namirnice obezbede u dovoljnoj količini – poručio je Ðurović.

8 COMMENTS

  1. Ovo vam je prilika da se dogovorite jer očito i CG i Bosna i Srbija ekonomski zajedno definitivno nemaju problema vezano za svetsku kizu hane i energenata. Naš put svile tj. luke CG i Bosne pa i Hrvatske mogu uz umerenu politiku od arapa i rusa da nabave dosta energenata po normalnim cenama a Srbija- Vojvodina Bosanska i Hrvatska-posavina svu potrebnu hranu za Balkan. Gradite ono šta smo godinama uništavali zbog interesa lokalnih tajkuna-oligarha koji su na podelama gradili lična carstva…

    • A s kim da se dogovaraš :(?
      To o čemu pričaš, imali smo …jednu lepu i veliku, zajedničku državu i ništa nam nije falilo.
      Slažem se … po mom mišljemju, CG prvo bi trebalo da povuče priznanje Kosova, da izadje iz NATO pa onda može da pregovara :). Ovako, kao članici neprijateljskog saveza, ne bih im prodao ni ekser.

  2. Prvo Referendum u Srbiji. Dali se narod slaže sa tim. Zašto ne zamene oružje NATO-a za ulje i pšenicu ili neka traže od njihovih prijatelja iz Prištine.

  3. Не Абазовићу.Признали сте Косово и ушли сте у НАТО.Нека вам они шаљу.

  4. Nek dolaze u Srbiju pa nek kupuju ovde kod nas, tako se to radi u jednoj savremenoj drzavi , a ne, daj nam kad nam treba a mi cemo pozadi ledja sve protiv Srbije…

  5. Ajde sad Milo da da ostavku a Abazovic isto tako pa onda povlacenje priznanja Kisova i onda cemo govoriti o pomoci. Jel dosta je Srpski narod gradio i pomagao CG posle zemnjotresa 70 puma nam je glava takvih neradnika koji zive na tucoj kicmi. Sto netrazite od Amerike i EU pomoc.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here