Abramovičeva jahta s antiraketnim štitom

0

Jahta "Eclipse"

 

Iz nemačkog brodogradilišta "Blohm & Voss" napokon je stigla vest da je "Eclipse“, brod naručen još pre četiri godine, pred dovršetkom.

"Ne otkrivamo detalje o privatnom vlasništvu gospdorina Abramoviča“, bio je jedini komentar njegovog portparola. Zbog toga se ne zna ni tačna dužina broda, a brojka koja se u medijima najčešće spominje je 164 metara. Dovoljno da za nekoliko metara preuzme primat od jahte šeika Muhameda bin Rašid al-Maktuma čija je jahta "Dubai“ do sada bila najveća.

 

"Eclipse“ navodno ima dva heliodroma, dva bazena od kojih se jedan kada je ispražnjen pretvara u plesni podijum i odaju s pokretnim krovom, idealnim za gledanje zvezda.

Za bezbednost posasde se brine radarski sistem s protivraketnim štitom i, navodno, elektronskim štitom protiv paparaca. Pretpostavlja se da je zbog ovog štita cena broda u međuvremenu narasla na oko 400 miliona evra, što je dvostrurko više od planiranog.

Istovremeno, internet sajt Superyachts.com je objavio da će Roman Abramovič uskoro dobiti još jednu davno naručenu jahtu. "Luna“, skoro upola kraća od "Eclipse“, ali dovoljno dugačka da se smesti na 19. mesto najdužih privatnih jahti na svetu , obavila je probnu plovidbu i nalazi se na finalnom doterivanju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here