EPA/Đorđe Savić
Kosovska Mitrovica

Potpredsednik Demokratskog saveza Kosova Ljutfi Haziri izrazio je uverenje da premijer Aljbin Kurti ima skrivenu agendu po kojoj samostalno donosi odluke i upozorio da će se Kosovo naći u jako teškoj poziciji ukoliko se organizuje međunarodna konferencija, kako bi se rešio kosovski problem.

On podseća da je međunarodnu konferenciju kao ideju pokrenuo francuski predsednik Emanuel Makron.

– Nekada Francuska nije verovala u “šatl” diplomatiju, poput oblika ovih pregovora koje vodi uz posredovanje na Kosovu. Tražio je brzu, mobilisanu i kratku konferenciju na kojoj bi se problem rešio. Konferencija će biti teška za Kosovo. Ako u “šatl” diplomatiji ne uspete da maksimizirate zahteve, da iznesete svoje ciljeve i zahteve, u vreme kada ste međunarodno prihvaćeni, onda takva konferencija može biti opasna. To je zato što može da formira sporazum koji neće dovesti do ostvarenja našeg cilja, a to je priznanje od strane Srbije – rekao je Haziri za Kljan Kosova.

On ističe da Kurti ima skrivene planove s obzirom na to da u njegove odluke nije uključen niko iz Parlamenta i nema međustranačkih konsultacija.

– Kada kažemo da nema skrivene agende od međunarodne zajednice, istovremeno ne verujemo da nema skrivene agende od premijera – zaključuje Haziri.

2 COMMENTS

  1. Kosovi Metojija je sastavni deo Srbije i tacka.NATO.EU i Amerika su okupirali srpsku pokrajinu i ona mora biti oslobodjena.Vreme radi za Srbe i Srbiju.Kada oslabi i nestane NATO i oslabi Amerika sve Baze is sveta (prek0 800 baza)moraju nestati.Tada ce svet biti slobodan i nece biti rata i svetskog kauboja Amerike.Treba verovati u to ako verujemo to ce se i ostvariti

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here