Tanjug
Kosovska policija

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja, povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će vrlo brzo posetiti Gračanicu, istakao je da će Vučić biti uhapšen ukoliko pokuša da dođe na Kosovo bez odobrenja Prištine.

– Za dozvolu kod premijera, bez dozvole kod mene – izjavio je Svečlja.

Upitan da li to znači da će uhapsiti Vučića ukoliko dođe na Kosovo, Svečlja je naveo da će “svako ko uđe na teritoriju Kosova bez dozvole biti uhapšen, uključujući i predsednika Srbije”.

– Ako pošalje zahtev, odluka će biti na premijeru da li će Vučiću dati dozvolu ili ne. A, bez dozvole, zna se koje institucije se time bave. Kako mislite da neko, strani državljanin, može da uđe u Republiku Kosovo bez dozvole kosovskih institucija – upitao je Svečlja.

Ukoliko bi se desilo suprotno, Svečlja je rekao da bi to dokazalo “kosovsko nepostojanje kao države”.

– Posledica je da jednostavno nemate državu ako šef druge države uđe na vašu teritoriju bez dozvole – rekao je Svečlja i dodao da ne veruje da je “Vučić toliko lud da dođe na Kosovo bez dozvole”.

11 COMMENTS

  1. Da sam predsednik ja bi otiso, ali posto nas vode plasljive babe sa tasnicama po 10k € mali terorista ne treba da brine.

  2. Силу просипати на Србској земљи,
    Ви сте окупатори ,
    Ако треба 1000 Бидовдана ћемо чекати до СЛОБОДЕ.
    Р1244УН =КиМ=СРБИЈА🇷🇸☦️🇷🇸

    🇷🇺☦️☦️☦️🇷🇺

  3. Vidi malog jade, On ce zabraniti ili uhapsiti srpskog presednika ako dodje na srpsko KiM.Polaako Ameri imaju preca posla jer se mrve iznutra i ceo svet ih kune i proteruje.Kurtic se nada u Svabe.Nije ovo 1941 ni 1999.Jado cuti i pokrij se po usima.

  4. Pa vi ste rezervat u evropi .SAD su napravile rezervat za indijance u Americi a u Evropi na kosovu za Albance

  5. Drazo slazem se, za íljadu godina Kosovo ce biti srpsko. Cekat cemo. Da dodje neki srpski predsednik na tenku ili nekim drugim taljigama.
    ps
    Za Amere ne brini. Tu su. Granicimo sa Nato zemljama.

  6. “Ako Vučić bez dozvole Kurtija dođe u Gračanicu biće uhapšen..”
    – I isporučen Hagu, zar ne !?

  7. Ovo je predstava za javnost. Vučić se junači pred kamerama, pravi heroja od sebe i prosipa maglu za nas lude Srbe a normalno da će tražiti dozvolu za ulazak na Kosovo, kao i svaki put do sada.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here