EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
Dritan Abazović

Predsednik Albanske alternative Nik Ðeljošaj izjavio je danas da je “velika pobeda” građanske Crne Gore to što je za mandatara nove vlade Albanac, a da bi neki, kako kaže, zbog fotelje Crnu Goru prebacili u Čačak.

On je gostujući u Jutarnjem programu RTCG rekao da je koncept manjinske vlade skoro završen i da će poslanici u Skupštini glasajući za ili protiv pokazati svoj odnos prema manjinama, ali i prema evropskom putu Crne Gore.

– Neki bi zbog fotelje možda Crnu Goru prebacili u Čačak, da ne kažem Zagreb, možda se zbog toga sve odužilo. Imao sam razgovore ovih dana sa mandatarom, ja sam shvatio da je koncept manjinske vlade skoro završen – rekao je Ðeljošaj.

Očekuje, kaže, da će u narednim danima mandatar Dritan Abazović uputiti inicijativu da se sazove sednica Skupštine na kojoj bi bila izabrana nova vlada.

Nada se da će nova vlada imati široku podršku poslanika i da će to biti prilika da se vidi koje strukture podržavaju evropski put Crne Gore.

– Na taj način ćemo viđeti odnos prema manjinama u ovom konceptu – rekao je Ðeljošaj, koji će, kako kaže, do kraja mandata ostati predsednik Opštine Tuzi.

– Očekujem da i ova vlada bude inkluzivna i da će u njoj biti predstavnika svih manjina, što će biti najznačajnija poruka – kazao je on.

Nepoverenje vladi Zdravka Krivokapića izglasano je u crnogorskom parlamentu 4. februara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here