EPA

Ispred Ambasade Srbije u Tirani za danas u 18 sati najavljen je protest, nezvanično saznaje Kosovo onlajn.

Poziv za protest koji je najavljen za 18 sati danas širi se društvenim mrežama, mada za sada nije poznato ko je organizator protesta i kojim povodom je on organizovan.

Za isto vreme zakazan je protest ispred Konzulata Srbije u Njujorku u SAD, koji je organizovala Albanska zajednica u saradnji sa hrvatskom i bošnjačkom.

Organizatori njujorškog protesta oglasili su se saopštenjem u kome se navodi da je protest organizovan u cilju “podizanje glasa protiv Srbije, koja je počinila zločine na Balkanu, kroz etničko čišćenje, ubistva i silovanja, pokušavajući da izgradi dugogodišnji hegemonistički san o Velikoj Srbiji”, prenosi Kosovo onlajn.

“Dragi sunarodnici, moramo da izađemo u što većem broju ispred Konzulata Srbije, da dignemo glas pred svetom, objavljujući i osuđujući zločine i državu koja podržava i rehabilituje ratne zločince. Mi, kao albansko-američka zajednica, nećemo ćutati, ali ćemo podići glas za one koje je ova zločinačka država ubila, silovala i masakrirala”, navodi se u saopštenju.

Novi ambasador Srbije u Albaniji Slobodan Vukčević sastao se juče sa ministarkom spoljnih poslova Albanije Oltom Džačkom, koja se tim povodom oglasila na Tviteru i poručila da je međusobno priznanje između Srbije i Kosova i ključno za izgradnju stabilne i prosperitetne budućnosti Zapadnog Balkana.

Na tu izjavu Džačke reagovala je Ambasada Srbije u Tirani, porukom albanskoj ministarki da “mešanje u unutrašnje stvari drugih ne pomaže”.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here