Albanci u Skoplju vikali ”Alahu akbar”

0

Albanci divalji u Skoplju
 

Iako su zastave sa arapskim natpisima bili i na ranijim protestima u Skoplju, reakcija Tirane i Prištine i strah od širenja verskog uticaja među Albancima podudario se sa najavama akcija radikalnih islamista, povratnika sa frontova u Siriji i Iraku, na Kosovu i u Albaniji, prenosi RTS.

 

Pročitajte još:

* VIDEO: Albanci divljali u Skoplju

* NATO i EU pozvali na smirivanje strasti u Skoplju

"Problemi Albanaca u Makedoniji su političkog i nacionalnog karaktera i nema mjesta verskim obeležjima… Verski pokliči i zastave stvaraju zabunu među Albancima i skreću pažnju sa stvarnih problema", rekao je neimenovani zvaničnik vlade u Tirani agenciji INA.

 

Sukobi su u Skoplju su izbili pošto je nekoliko hiljada mladih Albanaca napalo kordon policije, koji je obezbeđivao protest i tom prilikom povređeno je 20 osoba, među kojima i pripadnici policije.

 

U seriji izveštaja zapadnih obavještajaca, kao centar za regrutaciju radikalnih islamista za ratove u Iraku i Siriji, ali i kao njihova baza prilikom povratka na Kosovo označen je Kačanik.

 

Kosovski mediji su proteklih nedelja upozoravali da veterani ratova u Iraku i Siriji spremaju napade na teritoriji Kosova i Albanije, a posle tih napisa uhapšene su tri osobe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here