ОВО ЈЕ МАТЕРИЈАЛ КОЈИ ЈЕ НАМЕЊЕН ПРВЕНСТВЕНО НАСТАВНИЦИМА И РОДИТЕЉИМА. РОДИТЕЉИ МОРАЈУ ДА РАДЕ СА ДЕЦОМ, И У ТОМЕ ЈЕ КЉУЧ, ЈЕР КАКО ЋЕ АНИМИРАТИ НАЈМЛАЂЕ, АКО СЕ И САМИ ТОМЕ НЕ ПОСВЕТЕ?

Подршка Mинистарства културе, уопште та наклоњеност и здрав прилаз према једном дијаспорцу даје велику снагу.

Било ми је жао да све заврши на новинском папиру, у тих тридесет среда; дорадом је добило прави облик.

Ово је материјал који је намењен првенствено наставницима и родитељима. Родитељи морају да раде са децом, и у томе је кључ, јер како ће анимирати најмлађе, ако се и сами томе не посвете?

Ствар је свести, међутим да би и она прорадила, морамо да се покренемо, јер су људи доста дуго били запуштени, поготово последњиг двадесет и пет година, где је дијаспора била апсолутно страно тело, што се полако мења на боље.

Након деценија стагнације, буди се један, првенствено код деце, патриотизам, и национализам у најлепшем смислу, у смислу идентитета, као нешто што није под неким притиском, већ је плод потребе младих, који су рођени ван граница наше земље, да се упознају са пореклом својих родитеља.

Дигитална епоха може бити велика прилика само ако ми као друштво преузмемо то и користимо на наш начин. „Вести“ стоје свима на располагању за било који облик сарадње.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here