EPA/Emilio Naranjo
Karlos Alkaras

Španski teniser Karlos Alkaras zadivio je javnost svojim igrama ove godine, a posebnu pažnju privukao je u Madridu, gde je u tri dana pobedio Rafaela Nadala, Novaka Đokovića i Aleksandra Zvereva.

Iako je tek napunio 19 godina, važi za jednog od glavnih favorita za osvajanje Rolan Garosa, a do kraja godine mogao bi da postane i prvi igrač sveta.

U velikom intervjuu za “Marku”, Alkaraz je upitan i o rečima Zvereva da je trenutno najbolji igrač na svetu.

– Ne, istina je da ne mislim da je tako. Za mene je najbolji na svetu onaj koji je broj jedan i on je taj koji zaslužuje to. Sada tu Đoković, ja sam šesti. Ostalo mi je pet mesta da budem najbolji na svetu – rekao je Alkaraz i dodao:

– Želim da osvojim jedan od tri preostala grend slema u sezoni. To je cilj. Nadam se već u Parizu. Osećam da sam spreman da igram najbolje protiv pet najboljih igrača. Fizički sam jak. Moj tim kaže da sam “toro”.

Pričao je i o Đokovićem servisu, koji često ne dolazi u prvi plan.

– Niko ne govori o Đokoviću kao velikom serveru, ali za mene je on bio igrač koji mi je najteže otežavao ritern. Nisam mu čitao servis i to me je najviše impresioniralo. Kao i sjajan nivo koji ima sa osnovne linije. Jedna je stvar videti ga na TV-u, a druga igrati protiv njega – hvalio je srpskog tenisera mladi Španac.

Alkaras je zadivio svet svojim drop šotovima, koje je skoro besprekorno pogađao.

– Iskreno, Huan Karlos Ferero mi uvek govori da unapred razmislim, ali za mene je to nemoguće, jer je to nešto što mi je prirodno i dolazi trenutno. Kada pogodim i vidim da je rival pozadi, ispadne samo. To je nešto trenutno – ističe on.

Otkrio je da voli da spava i da je to tajna njegovog uspeha. Zbog toga mnogi smatraju da je pametan potez što je odlučio da propusti Masters u Rimu.

– Uvek organizujem svoj raspored tako da imam vremena za dremku – iskren je Karlos.

Ipak, i mladi Španac ima manu.

– To je nešto što mi Huan Karlos mnogo govori, da provodim dosta vremena na telefonu i na društvenim mrežama. To je nešto što moram da popravim i da znam kako da se isključim s vremena na vreme. Da, ja sam tip koji često koristi telefon – priznao je.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here