EPA/Andy Rain
Karlos Alkaras

Karlos Alkaras još uvek traži igru na travi na kojoj je pre turnira u Kvinsu odigrao samo dva Vimbldona u prethodne dve godine. S obzirom da je svestan da ne ume najbolje da se kreće na toj podlozi, potražio je pomoć u starim snimcima mečeva Rodžera Federera, jer kako kaže, Novaka Đokovića ne bi uspeo da kopira.

Talentovani Španac ima priliku da se vrati na prvo mesto na ATP listi, a to će uspeti samo ako osvoji turnir u Kvinsu, što je trenutno težak posao za njega. Mogao je Karlitos na Rolan Garosu i da sačuva lidersku poziciju, međutim, meč sa Novakom bio je preveliki zalogaj za njega.

– I on i ja znamo šta se desilo. Nisam psihološki bio spreman za taj meč, nije lako igrati protiv Novaka u tri dobijena seta, sledeći put ću biti spreman – poručio je Alkaras.

Španac se trudi da usavrši igru na travi i ne krije da je oduševljen kako srpski as igra na toj podlozi, međutim on je odlučio da se ugleda na Rodžera Federera i Endija Marija.

– Govoreći u svoje ime, volim da gledam video-snimke Federera i Marija, igrača koji se najbolje kreću na travi. Neću da pričam o Đokoviću jer on na travi kliza kao na šljaci, a kod mene to neće biti slučaj. Ne radi se o tome kako udaraju loptu, jer svako ima svoj stil, već gledam kako se kreću, pokušavajući da ih imitiram – iskren je bio Alkaras.

U prvom kolu Kvinsa jedva je uspeo da se izbori protiv Artura Rinderkneša, a problem za Španca biće sve teža konkurencija kako turnir bude odmicao. Uprkos tome, Karlosu se sviđa trava i potrudiće se da na njoj pokaže ono što je pokazivao na ostale dve podloge.

– Najteže na travi je kretanje. Morate da budete oprezniji nego na drugim podlogama. Prija mi što mogu da idem na mrežu i igram agresivnije. Sa te strane, slična je ostalim površinama, igranje u tom maniru mi je prirodno, sviđa mi se. Postoji mnogo igrača koji klizaju na travi, ja nisam jedan od njih, tako da moram više da razmišljam o svom kretanju i budem zaista fokusiran na svaki potez. Može biti zamorno jer se stalno krećete potpuno drugačije nego na ostalim podlogama – istakao je Alkaras.

U drugom kolu Kvinsa Alkaras će igrati protiv Jiržija Lehečke.

1 COMMENT

  1. Pa pripazi koja sredstva koristiš, jer kad im rad prestane onda počinju grčevi , to kažu ljudi koji to dobro znaju , nisam to ja rekao

    🇷🇸Novak je najbolji🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here