EPA/Mohammed Bsdra
Karlos Alkaras

Talentovani španski teniser Karlos Alkaras, koji je trebalo da bude najveća opasnost po Novaka Đokovića na Rolan Garosu, ali je u meču protiv Srbina doživeo potpuni “slom”, oglasio se prvi put po završetku Rolan Garosa.

Sa lakoćom je “španski tajfun” protutnjao do polufinala najveće teniske pozornice u Parizu, da bi naleteo na zid u vidu Novaka Đokovića.

Impresivno je delovao 16 godina stariji svetski broj 1, koji je bez većih problema poveo sa 1:0 u setovima, da bi u nastavku Alkaras uspeo da izjednači. Ipak, loša taktika Španca koji se previše trošio i “izgoreo” u želji da pokaže svetu da je u ovom trenutku najbolji i da može jedini da parira Đokoviću, dovela ga je do snažnih grčeva zbog čega se jedva kretao po terenu.

Novak je, s druge strane, tempirao formu i dozirao udarce, kretnju, sve ono što je bilo potrebno kako bi eliminisao još jednu prepreku i to sa mnogo manje problema negošto je bilo očekivano – 3:1 u setovima.

Sam 20-godišnji Španac priznao je poraz i očajnu taktiku kojom se rukovodio.

– Nisam se dobro pripremio za meč sa Novakom, za ono što me je čekalo protiv njega. Previše stresa je bilo. Preveliki pritisak sam stavio na sebe. Posle dva seta koja su bila ultra zahtevna, kada se tome doda i tenzija koju sam stavio sebi na leđa, dogodilo se ono što se dogodilo – rekao je Alkaras.

Đoković je kasnije u finalu “preslišao” talentovanog Kaspera Ruda što je bilo dovoljno za pisanje istorije u Parizu i osvajanje rekordne 23. grend slem titule.

Posle Pariza Alkaras je prepustio poziciju broj jedan na ATP rang listi Đokoviću, koji “troši” 389. nedelju kao suvereni vladar belog sporta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here