Ambasador Japana zaprepašćen bahatošću političara BiH

0

Ambasador Japana ne može da veruje kako se troše sredstva poreskih obveznika u BiH
 

"Korupcija, nepotizam, rotaciona svetla za nižerazredne činovnike i pljačka vlastitog naroda su nepojmljivi u Japanu", navodi se u saopštenju NDP-a i dodaje da je to očigledno zaprepastilo i Jamazakija i izazvalo njegovu reakciju i kritiku političara u BiH.

 

Iz NDP-a pozivaju građane RS da na izborima 12. oktobra "kazne bahatu i neodgovornu vlast i da ne dozvole dalje urušavanje RS i njeno pretvaranje u privatnu svojinu Milorada Dodika i njegovih kumova i tajkuna".

 

Ambasador Japana danas je izrazio razočaranje zato što nadležne institucije u BiH još nisu predstavile plan obnove zemlje nakon poplava, što podrazumeva jasno identifikovanje prioritetnih projekata uz predloženi vremenski okvir za njihovu realizaciju.

 

On je primetio da političari u BiH pod policijskom pratnjom, velikom brzinom pretiču druga vozila, neretko u potpunosti zanemaruju važeće saobraćajne propise, i svojom bahatom vožnjom dovode u opasnost druge učesnike u saobraćaju.

"Ovo opažanje navelo me je na pomisao da se zapitam ko su to zvaničnici BiH kojima se dodeljuje policijska pratnja i koliko se novčanih sredstva izdvaja iz budzeta za ove namene? Da li postoje bolji načini da se troši novac poreskih obveznika u BiH? Dozvolite mi da istaknem da u Japanu jedino premijer države ima pravo na dodelu vozila pod pratnjom", istakao je ambasador Jamazaki.

 

Vlada Japana iskazala je na Međunarodnoj donatorskoj konferencija za BiH i Srbiju, održanoj u Briselu pod nazivom "Obnavljamo zajedno", spremnost da odobri finansijsku pomoć u iznosu 10 miliona KM (oko pet miliona evra) za BiH u svrhu obnove područja najteže pogođenih nedavnim razornim poplavama.

 

I ovaj i drugi vidovi pomoći Vlade Japana za BiH realizovaće se isključivo na osnovu predloženih projekata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here