Srbi obeležili rođendan slavnog naučnika

0

Svi učestvuju: Prilika da upoznaju delo naučnika
 

Ta dva dana, prisutni su mogli da uživaju u 120 tematskih akcija iz kulture, obrazovanja, sporta i razonode, da vide i nauče nešto, isprobaju, kako u eksperimentima, tako i u različitim sportskim disciplinama, ali i zapevaju i zaigraju uz ritmove muzike iz gotovo svih krajeva sveta.

Članovi SAM "Nikola Tesla" su na svom štandu prikazali neke od aktuelnih projekata, a pokretna fabrika ideja je privukla veliku pažnju.

– Cilj ovog projekta je da se kod dece, na najbolji i najlepši način, kroz igru probudi interesovanje za oblasti MINT (matematika, inženjerstvo, prirodne nauke i tehnika). Tako su najmlađi i sami mogli da isprobaju kroz mini-radionice kako nastaje automobil, na koji način se dobija struja pomoću vetra, ali i da kroz igru uče matematiku.

Najveću pažnju privukao je sat koji "radi na limun", rekao je član udruženja Dušan Radović. On je dodao da je festival bio i prilika da posetioci saznaju nešto više o pronalascima koji su promenili svet u kome živimo i da se obeleži rođendan našeg velikana Nikole Tesle, čije ime Mreža sa ponosom nosi. Mališanima koji su učestvovali u nekoj od radionica poklonjen je posebno spremljen slatkiš, koji simbolično obeležava rođendansku tortu. Tokom dva dana ostvareni su kontakti sa mnogim udruženjima, ali i roditeljima, koji su mini-radionice "pozvali u goste", dodao je Radović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here