Kosovo Online

Američki ambasador na Kosovu Džefri Hovenijer izjavio je da će SAD “preduzeti akciju” kada se utvrdi “ko stoji iza napada” u selu Banjska, na severu Kosova, 24. septembra.

Tvrdi da se oružje koje su imali napadači ne može kupiti na lokalnom tržištu.

U intervjuu za Glas Amerike (VoA) ponovio je zahtev da Srbija sarađuje na “potpunom rasvetljavanju događaja i privođenju počinilaca pravdi”.

Stanje na severu Kosova posle događaja u Banjskoj ocenio je kao “krhko”.

Situacija “krhka, ali mirnija”

– I dalje smo zabrinuti zbog bezbednosne situacije. SAD i naši partneri preduzeli su korake, jer smo bili duboko zabrinuti zbog onoga što se desilo u Banjskoj i zbog bezbednosne situacije na severu Kosova – rekao je Hovenijer.

Podsetio je na reči komadanta združenih snaga NATO sa sedištem u Napulju Stjuarta Manča da je Kfor od 24. septembra utrostručio broj svojih snaga na Kosovu.

– NATO je odlučio da značajno poveća broj snaga Kfora. Ovo shvatamo ozbiljno. Sadašnju situaciju bih opisao kao krhku, ali i mirniju – kazao je američki ambasador na Kosovu.

3 COMMENTS

  1. Нека истражују прогон српског народа на Косову. Још се сећамо ломљења крста на нашој цркви, убистава недужне деце, људи, прогона итд. Ко су они, уључујући и ЕУ да нам непрестано прете, машу неким санкцијама? И ми коначно треба да им ставимо до знања да нас њихове претње не занимају. Време је да се определимо за другу страну, јер та нетрпељивост према Србима је очигледна.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here