Proslavljeni američki pesnik srpskog porekla, esejista i prevodilac Čarls Simić, dobitnik Pulicerove nagrade za poeziju i član Američke akademije za umetnost i književnost, gostovaće u septembru u Beogradu. 

On će u programu „Poezija uživo!“, koji Radio Beograd 2 organizuje u saradnji sa Kolarčevom zadužbinom, imati svoje veče tokom kojeg će govoriti svoje stihove, uz direktan prenos na ovom programu. Svojim gostovanjem Simić će otvoriti treću sezonu programa „Poezija uživo!“.

– Za Radio Beograd 2 predstavlja veliki komplimet što će Čarls Simić, jedan od najvećih američkih pesnika, pre svega zbog učešća u našem programu, doputovati u Beograd i što će naši slušaoci moći da uživaju u direktnom prenosu večeri jednog tako velikog pesnika – rekao je glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2 Radoman Kanjevac.

On je naveo da će snimak te večeri, kao i snimke drugih programa iz ciklusa „Poezija uživo!“, u budućnosti čuvati Zvučni arhiv Radio Beograda.

Program „Poezija uživo“ Radio Beograda 2, u kome najpoznatiji srpski i inostrani pesnici govore svoje stihove, odvija se već dve godine u dvorani Kolarčeve zadužbine.

U tom programu su do sada nastupili Matija Bećković, Ljubomir Simović, Milovan Danojlić, Stevan Tontić, Gojko Đogo, Milena Marković, Abdulah Sidran, Duško Novaković, Radmila Lazić, Goran Babić, Milan Nenadić i drugi poznati pesnici.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime